LØS MARKET - Dreams Do Come True

Liver Cleanse – Har din lever brug for en pause?

phontoJulefrokoster, julefester og måske særligt nytårs aften, kan godt putte et kæmpe pres på din elskede lever. Meget fed mad, massere af alkohol og store mængder sukker, sætter leveren på overarbejde. Du får måske også mindre søvn i de travle juledage, og træningen bliver ikke lige passet. Alt i alt så er det en hård tid for kroppen, som skal arbejde extra hårdt for at afgifte din krop, stabilisere dit blodsukker samt øget pres på fedt- og proteinomsætningen. Der er nok heller ikke meget hjælp (næring og restituering) fra dig at hente. HELDIGVIS er det kun i en periode, og som de kloge siger, så er det jo ikke i mellem jul og nytår du smadrer din lever, men mellem nytår og jul;) De har en pointe, og den gode nyhed er, at kroppen er en sindssyg maskine, så alt det ballade du har lavet i juletiden, kan du rode bod på her i januar. Vi skulle lige igang ik, det var en hård start med 2. januar på en mandag, men hvem gider hænge sig i datoer? Om du starter dine nytårsforsæt d. 2. eller i morgen er ligegyldigt, så længe du starter! 

Et godt sted at starte, kunne jo så være ved liiige at give leveren en pause og evt. en kærlig hånd.  Leveren er et livsvigtigt organ, og står for en stor del af dit stofskifte. Du kan nørde yderligere her, hvis du vil vide mere:) Jeg har af to omgange nu testet en såkaldt Lever Cleanse eller Lever Flush. Den har været brugt i indisk medicin i mange år, men fik sig en revival med bogen “Elsk Din Lever og Lev Længere” af Andreas Moritz. Bogen gennemgår alt hvad der er værd at vide om leveren og giver dig en step-by-step guide til en 24 timers leverskylning med 5 dages forberedelse.
Hvis du ikke magter at læse hele bogen, kan du se trin for trin hvordan du skal gøre her.
Snak med din læge inden du giver dig i kast med denne cleanse hvis du er det mindste i tvivl!

MIN ERFARING

Jeg har kørt den 2 gange, den første gang gik klart bedre end den anden, men der var jeg også langt mere fanatisk med min kost op til det store flush. Første gang var inden en festival (burde nok have ventet til efter), men kunne sgu godt mærke, at min lever var i topform. Tømmermænd var ikke eksisterende og selve cleansen med den “lever-venlige”-kost op til gjorde, at jeg følte følgende forandringer i min krop.

 • Flad mave (ikke oppustet)
 • Lethed i kroppen
 • Klare øjne
 • Renere hud
 • Bedre søvn
 • Tabte 3-4 kg. (en del væske det sidste døgn)

Jeg skal ikke kunne sige om de sidste 24 timer, med MANGE toiletbesøg, gør den største forskel. Igen er det en af de ting, hvor du kan læse både for og imod på nettet. Dette var grunden til at jeg besluttede mig for bare at prøve det af på egen krop. Man får i hvert fald renset hele systemet! Det kan være meget “rart” at få “spulet” tarmene igennem, for det er det der sker. Jeg oplevede ikke rigtig nogle slemme bivirkninger, men ved du kan opleve både kvalme og mavepine (særligt om natten). Så er du ikke helt klar på det store flush, så ville jeg følge de 5 dage med en levervenlig diæt:
Undgå følgende:

 • Alkohol
 • Sukker (og andre stimulanser som koffein)
 • Madvarer med et højt fedtindhold
 • Mælkeprodukter
 • Kød (hvis du kan, ellers nøjes med en lille smule dampet fisk eller magert kød, ikke rødt)
 • Overspisning (hold dine portioner små)
 • Rå og kold mad (sørg for at spise dampede grøntsager i stedet for rå, det er nemmere at nedbryde for kroppen. Spis grød om morgenen og gerne dampede grøntsager med ris eller grøntsagssuppe gennem dagen)
 • Fast-food / forarbejdet mad
 • Undgå IKKE: at få dine 8 timer søvn

Følg disse råd i 5 dage, og mærk forskellen:) #showyourliversomelove
I bunden har jeg sat lidt info ind fra Next Door Yogi, hun er uddannet indenfor Ayurveda og har spurgt hendes indiske læge om hvad han mener om kuren.
Neden for kan du se random snaps (ceblak) og billeder mine veninder og jeg har taget mens vi var på kuren;)! Enjoy… #simplyfit
//ENGLISH// For english go to the bottom and read about The Liver Cleanse. If you don’t feel like doing the flush, then stick to a “liver-friendly” diet for at least 5 days, and dee how you feel. After the holidays, your system and your liver in particular, might need a break:) Avoid: alcohol / sugar / fatty foods / processed foods / dairy / meat / raw vegetables (steam or bake, soup would be great or steamed vegetables and rice) / cold foods (cook some porridge for breakfast / over eating. 
I’ve done this cleanse twice with great results, but talk to your doctor before starting it. I did feel all the benefits of a happier body in balance: no bloating / lightness in the body / better sleep / clearer eyes and skin / lost 3-4 kg. (a lot of water the last 24 hours).  Show your liver some love;) #simplyfit
love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever  love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever

love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever love, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din leverlove, liver cleanse, love your liver, organic, cleanse, detox, detoxify, vegetarian, vegan, natural, healing, heal your gut, natural healing, food, medicine, clean eating, healthy, simply fit, simply living, simply food, elsk din lever

Tanker fra dr. Bombay om leverrens.

Follow your stomach gut!

The liver flush is an intense cleanse that has been used for thousands of years as a natural way to treat disease.  In the Indian medicine system, whatever disease you have, you will always start sorting out your digestion. The stomach is the second brain.

It is good to be aware of why you want to do the detox and if you need it. I have lately heard a few people saying that they clean out their gallstones over and over again, but just to put a big fat marker under;  -the stones that come out are not gallstones but these are trash products that are created with the oil from the liver. 

The flushes are safe. -If you have a disease with strong symptoms, like gallstones that would require surgery, do see a doctor before doing it. I would recommend to read Andreas Moritz ? Lær og elsk din lever og lev længere (The Amazing Liver & Gallblader flush

It?s not one of those detoxes where you start the morning with a juice, and in the evening you end up at a friends birthday and later on dancing in a bra on the table with a tequila bottle in one hand and the other hand won?t stop moving up and down for Detroit, even though you love the city.   

When you do the cure make sure your blood sugar is stable so you don?t feel like attacking every potential shop selling candies and snacks. Follow the guidelines strictly, and you will be fine.

NO MEET, NO SUGAR (only from the applejuice), NO FAT, cannot be said enough times, – fat can make the whole cleaning process more slow, so absolutely a no go.

Be creative; boil soups and lovely porridges. All bodies are different, unique and beautiful in their own way.

This is an opportunity really to listen and strengthening your relationship and confidence in your body?s signals.

In order to learning to listen to the impulses and signals you get, I would recommend doing soft yogastyles.  For instance Yin or Restorative in the days up to the final fast, will help you to connect to your intuition and gut feeling.

Maybe write a diary, while doing it; from how you feel, you reactions, things you did and don?t remember to write down the funniest thing that happened each day. Nothing can boost the immune system as a good laugh.    

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LØS MARKET - Dreams Do Come True