NO-SHAMPOO

TEST – The Master Cleanse

Processed with VSCOcam with f2 presetListen over hvad Beyoncé og jeg har tilfælles er ikke lang. Så da jeg så, at Beyoncé også havde gennemført “The Master Cleanse”, kunne jeg ikke længere ignorere den! Jeg har testet mange detox-diæter/kurer på egen krop, men havde endnu ikke forsøgt mig med én, som var ligeså ekstrem som “The Master Cleanse”. Med andre ord, en udfordring jeg ikke kunne sige nej til!
Jeg er i god kontakt med min krop, og forstår at lytte til dens signaler. Jeg er derfor heller ikke bange for, eller for stolt til, at kaste håndklædet i ringen, hvis jeg kan mærke, at det ikke er godt for mig. Selv mine forældre har vænnet sig til det. Havde ellers regnet med en løftet pegefinger fra dem, da jeg fortalte, at jeg ikke havde tænkt mig at spise i 10 dage! For ja, det er det jeg har været igennem!! Lad mig præsentere jer for The Master Cleanse!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfitNår jeg læser noget, som lyder lidt for godt til at være sandt, så skal jeg selvfølgelig prøve det af!! Og ja, jeg har ejet sjove ting fra TV-shop (vil til enhver tid forsvarer min Nutribullet), og nu vil jeg gennemfører 10 dage uden mad.
THE MASTER CLEANSE
Blev “opfundet” i 1940’erne af Stanley Burroughs. Der findes flere variationer af den på nettet, den jeg har fuldt, er den originale bog fra 1976 (kan købes her).
Kort fortalt er “The Master Cleanse” en faste kur, hvor kroppens fordøjelses-system får en pause. Bogen lægger op til at man følger diæten i mellem 10-40 dage, alt efter hvad man fejler/ønsker at opnå. Listen med fordele og benefits er lang:
– Opløse og fjerne giftstoffer fra hele kroppen
– Rense nyrer og fordøjelses-systemet
– Rense kirtler og celler i hele kroppen
– Fjerne tryk og irritation i nerverne, blodårer og blodkar
– Bygge en sund blodgennemstrømning op
– Beholde ungdom og elasticitet i kroppen på trods af alder
– Øget energi og velvære (gerne efter dag 3-4)
– BONUS: Vægttab er en sidegevinst
(Ved ikke engang om jeg forstår alle fordelene, men godt lyder det!)
Hvornår skal man gå på den ifølge hr. Burroghs:
– Hvis du har udviklet sygdom eller kroniske lidelser
– Når dit fordøjelsessystem har brug for en rensning og en pause
– Hvis overvægt er blevet et problem
– Hvis du har brug for en bedre optagelse af næring og opbygning af kropsvæv
ADVARSEL: Husk at opsøge din læge, hvis du er i tvivl om din krop kan tåle den slags diæt!
Hvorfor ville jeg prøve den? Det er der flere grunde til! Først og fremmest nysgerrighed! Man kan læse lige så meget godt som skidt om denne detox! Jeg har jeg prøvet flere forskellige “udrensningskurer”, både med juicer, kosttilskud, salt-flushes osv. Har aldrig troet på, at jeg kunne gennemføre The Master Cleanse. Nu havde jeg prøvet så meget andet, og har siddet til middage og morgenmøder (med Nutella foran mig!) på juice-kur og klaret den. Jeg følte mig derfor i top-form til denne udfordring. Vægttab var på ingen måde det primære, men ville se, om jeg kunne mærke min krop “fungere bedre”, optage næring fra min mad bedre og om jeg ville opleve den øgede energi. Derudover var jeg nysgerrig omkring hvad der kommer ud af min krop, når man ikke har spist i 10 dage! OG vigtigst af alt, hvad sker der i mit hovede når jeg ikke må få mad i 10 dage!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfitReglerne er simple! Du må ikke indtage andet end lemonaden (6-12 portioner efter opskriften) og en afførende te om aftenen, hvis man ønsker det. Om morgenen kan du også drikke afførende te eller køre en”salt-flush” (epsom salt blandet med vand du drikker). Det trækker affaldsstoffer ud og virker også afførende. Ellers må du drikke vand eller mynte-te. Myntete kan hjælpe på dårlige ånde eller anden kropslugt du risikerer udskille, når din krop ingen mad får (oplevede jeg nu ikke, allierede mig med en veninde for at få et ærligt svar!).
OPSKRIFT: (1 portion lemonade)
– 1 glas vand (jeg blandede i et stort glas)
– 2 spsk. frisk citronsaft (ca. saften fra 1/2 citron)
– 2 spsk. Ahorn sirup
– 1/10 teske cayenne peber
(jeg købte alt økologisk og blandede isterninger i for at få den kold)
Min lemon-squeezer har jeg købt i Notre Dame, elsker den!

detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfitVIDEO: Kan ses på instagram, følg her!
Nu var det så bare at komme i gang! Hvis Beyonce kan, kan jeg også, og så har vi ENDELIG noget tilfælles;) For at holde mig motiveret, havde jeg investeret i en “Be Yonce” tank-top som jeg KUN måtte tage på, hvis jeg gennemførte! Den hang på døren under hele forløbet OG så var min Beyoncé playliste på repeat<3 Jeg vil nu i dagbogsform prøve at sætte jer ind i, præcis hvad jeg gik igennem, de 10 dage jeg var på The Master Cleanse aka. Lemonadekuren.
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
INDEN MAN STARTER
Inden man starter, burde man stille og roligt ease ud af dårlige vaner som kaffe, sukker osv. Det gør, at man får så blid en overgang til lemonaden som muligt. Det var der selvfølgelig ikke noget af hos mig, jeg er jo hardcore, og som om Beyonce har haft tid til den slags! Så min Master Cleanse startede på en kold tyrker, efter en fødselsdag med kage og sjusser.
Andre gode råd jeg kan anbefale:
– Sæt dit liv på pause eller i hvert fald slowmotion, du aner ikke hvordan du kommer til at reagere
– Undgå sociale arrangementer (hvorfor gøre det værre end det er!?)
– Få dig et Netflix abonnement eller lån et login!
– Her er min playliste til Beyoncé og alt det gode fra Destiny’s Child, selv tak!
– Hent en count-down app, alle 7kr. værd!
DAG 1: DON’T WORRY BE YONCÉ
Vågnede op en smule træt, og slet ikke klar på at stoppe med at spise. Det der med at ease ind i ting, gør jeg det tydeligvis ikke så meget i. Kold tyrker er meget mere mig haha. Så da jeg alligevel ikke havde noget i køleskabet, kunne jeg jo ligeså godt bare komme i gang.
Drak en masse vand, og så fik jeg ellers lavet min første omgang lemonade (den smagte helt ok:). Jeg trænede kl. 11, og så tænkte jeg, at jeg nok hellere måtte handle ind til nogle lemonade dage, så jeg ikke skulle ind i et supermarked, når først det blev rigtig hårdt.
Egentlig gik første dag mest ud på ikke at være bange, for hvad der kom til at ske, og ikke tænke for meget på mad. Den kolde tyrker gjorde, at jeg havde en jævn hovedpine fra om eftermiddagen og frem. Skulle heldigvis ikke det store den dag, men havde heller ikke rigtig lyst til at ses med nogen, da jeg ikke rigtig kunne byde på noget. Følte ikke den store sult, var bare glad for at dagen var gået. Havde ikke fået købt te’en så drak myntete om aftenen.
DAG 2: WORK IT OUT
Startede dagen med saltvand, ad, ikke den bedste start. Så videre til flytning for en veninde (mega nederen når man ikke engang kan spise takke pizzaen). Var lettere irritabel og skulle videre på arbejde direkte bagefter. Normalt ville jeg ikke have haft ondt af mig selv over mangel på mad kl. 8 om morgenen, der har jeg normalt ikke engang spist! Men så snart man ved, at man ikke må, så tænker man ikke på andet! Kaffen er stadig savnet, og klart grundlægger af hovedpinen!
Prøver at tage det én dag ad gangen, men stod på jobbet og drømte mig til pizza med pigerne efter arbejdet. Havde dundrende hovedpine da jeg kørte fra jobbet, men fik på en eller anden måde lokket mig selv op i træningscentret. Trænede stille og roligt, men hovedpinen forsvandt, og jeg havde det markant bedre bagefter! Træning er vejen frem! Var mega træt og gik i seng 21.45 (sov virkelig godt!). Stadig ikke mega sulten, men har VIRKELIG lyst til mad!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfitDAG 3: COUNTDOWN
Vågnede vildt frisk op, tog til hot yoga 6.45. Startede dagen på vand alene. Drak første lemonade inden jeg havde hold kl. 9. Var selv med på mit hold! Og det gik faktisk godt. Kl. 12 var jeg ret sulten og drak endnu en omgang. Så gjorde jeg noget dumt. Mødtes med en veninde på Dyrehaven for at arbejde. Vi drak kun te, men sad LIGE ved siden af køkkenet. Klarede den MEGET bedre en forventet, men det var ikke smart! Ingen kunne mærke at jeg var irriteret, men indvendigt var jeg ved at selvantænde!
Skulle lige undervise 2 hold igen om aftenen, var igen med på det ene, og slog endda min egen rekord i spurt op ad bakke! Havde dog svært ved at sove og var en lille smule sulten, men det lykkedes at falde i søvn. Har kun tisset indtil videre, så gik igang med en afførende urtete. Der er en hel uge igen, gisp!
DAG 4: FLAWLESS
Havde hørt at dag 3 skulle være extra hård, men den klarede jeg godt. Dag 4 derimod var latterlig! Var træt i hele kroppen efter al den træning i går, og havde sovet dårligt. Der er stadig en hel uge igen, og det er næsten ikke til at rumme. Havde lyst til ALT med smeltet ost! Havde på ingen måde lyst til lemonade, så det drak jeg først når jeg VAR sulten, hvilket nok var en smule for sent. Skal være bedre til at drikke det på forhånd;) Begyndte på den udrensende te, det resulterede i ondt i maven og en smule afføring (yes det er skønt at skrive om!). Har læst skræk-historier om hvad der kan komme ud af ens tarme af “rest-produkter” man ikke er kommet af med, det sidder på indersiden af tarmene. Det skal dog lige siges, at jeg lavede en ret seriøs leverudrensning for ca. 6 uger siden, så tror jeg kom af med det meste der;)
Mødtes på Dyrehaven med en ven og drak te efter træning, godt jeg havde trænet, ellers havde han ikke overlevet! Var irritabel i dag of sulten! Var træt 23.30 og klar til at sove!
Bonus info: Er begyndt at følge 4 nye food-instagram profiler!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
DAG 5: RUN THE WORLD
Det startede ellers SÅ godt! Var tidligt oppe og arbejde, havde lidt pause i mellem nogle hold og fik drukket noget lemonade. Min krop er gået lidt ned i gear kan jeg mærke, bevæger mig langsommere og er ret chilleren til mode.
Brugte det meste af eftermiddagen på sofaen, kunne ikke tage mig sammen til NOGET og bare det at få 2 sætninget til at hænge sammen OG give mening var en stor bedrift i sig selv.
Trænede med en veninde, og så skulle jeg til MINI havneløb med min veninde Frede og hendes kusine, som også kommer på mine hold. Planen var 10k, men vi nøjedes heldigvis med 5k, for jeg var DONE. 25 min er ikke mega hurtigt for mig, men følte jeg havde løbet den på 20, for det var HÅRDT.
Efterfølgende var jeg sgu med på restaurant og drak TE, træning gjorde mig stadig i bedre humør (og er sikker på at Beyoncé trænede hele vejen igennem! Hun er jo super-human!). Da jeg ikke rigtig gad mere, passede det heldigvis med at de 2 andre var færdige, og vi kunne køre hjem. Tidligt i seng, ingen sult men træt af lemonade! Normal afføring med te’en som beskrevet.
DAG 6: RING THE ALARM
Havde sovet godt men var træt i hele kroppen efter træningen og løb dagen før. Kunne slet ikke vågne, og hot yoga efter jeg havde undervist fik mig HELT ned i gear. Gik direkte hjem på sofaen og var først ved at få lidt energi ud på eftermidagen. Det er fandme hårdt i dag!! Fik endelig lavet et blogindæg, men var på ingen måde tilfreds med det, så kommer nok til at ændre det en dag:)
Tog så til gammel elev fest (det ene sociale event jeg ikke kunne komme uden på på 10 dage), måtte sidde og drikke lemonade mens de grillede (ikke sjovt)! Var egentlig ikke mega sulten, men havde virkelig lyst til grillmad lige pludselig! Hangry var vist ordet der beskrev mig kl. 22.00, så der tog jeg træt hjem mens de drak sig fulde;)
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
DAG 7: ME MYSELF AND I
Vågnede frisk kl. 6, og prøvede salten igen, det gik egentlig godt. Havde også drukket teen og fik mavekramper. På dag 7 satte depressionen ind. Var ikke sulten, men alle mine problemer i livet blev kæmpe store i dag. Hvad skal der blive af mig? Hvem er jeg? Hvor skal jeg hen? Hvad er meningen med livet? I kender godt de dage ikke? Følte mig meget alene!
Normalt ville jeg have lagt mig på sofaen med en plade chokolade, men NEJ den går ikke på lemonadekuren, og som om Beyoncé havde givet op, hell no! Har i stedet skabt velvære for mig selv undervejs med lækre olier, scrubs, dampbad og sauna efter træning osv.
Har fået en hvid belægning på tungen (skulle være helt normalt) og den er blevet noget værre.
Af positive ting kan jeg nævne at man virkelig sætter pris på de mennesker man vælger at se. Kan ikke rigtig glæde mig til “uhhh det skal vi spise til filmen” eller hvad man ellers kunne finde på, men glæde mig til selskabet. Særligt i dag havde jeg brug for venskabelig opbakning og jeg klarede den! Dog første dag uden træning (det var hårdt nok bare at cykle!), hele min krop er kvæstet og jeg har “døde øjne” i følge mine veninder hahaha.
Gik bare tidligt i seng!
Dag 8: BLUE
Startede godt igen! Vågnede kl. 6, drak mere te og fik ordnet en del med mails og andre praktiske ting. Havde ok energi og tænkte “er det NU alle de skønne fordele kicker ind???”! Men nej, det var bare en god morgen, fyldt med overskud!
Fik trænet lidt (min krop var ikke lige så sløv), humøret steg og jeg var KLAR til åbning af Handshake Studio!
Mødtes med min veninde og hendes kæreste kl. 13.00, vi gik derover, OG så gik det ellers bare ned ad bakke derfra. Det var vildt hyggeligt, men kl. 15 røg energien. pludselig var det hårdt for mig bare at gå (WTF)! Min menstruation var udeblevet, jeg var cranky (var Beyoncé også, så det er helt legit!) og tænkte stadig alt for meget på mad! Fik ikke lavet alle de ting jeg havde sat mig for, og havde endnu en depressiv eftermiddag/aften. SÅ alt i alt ikke super fedt, tyndere, men MEGET træt! Der er helt sikkert nemmere og sundere måder at tabe sig på hvis det skulle være målet!
På plussiden får jeg da arbejdet lidt med mine egne usikkerheder. Alle de negative tanker kommer frem med sulten, og jeg er nødt til at forholde mig til dem (de kan ikke spises/festes/drikkes væk).
Dagens optur er KLART at handle ind på Nemlig til når dette helvede er slut!
Stadig normal afføring (lidt tyndere i det, men no wonder), konstante tanker på mad og ingen decideret sult men en lyst til mad!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
DAG 9: PRETTY HURTS!
Ej men dag 9 var træls! Så tæt på målet og alligevel så mega langt væk! Hver time går langsomt! Fik trænet, kigget på mere mad, arbejdet og lå ellers bare på sofaen og var træt af livet. Ingen øget energi, trætte rander under øjnene (de døde øjne) og træthed i hele kroppen. Alt går endnu mere i slowmotion. Bevæger mig markant langsommere og glemmer ting. Min hjerne er IKKE glad for The Master Cleanse. Klart den værste dag so far!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
DAG 10: YONCÈ
FOR FANDEN MAND! Jep det er ok at bande efter 9 døgn uden mad. De sidste 24 timer af The Master Cleanse var tough! Næsten værre end dag 9, for nu var lyset for enden af tunnelen altså frygtelig tæt på, alligevel vidste jeg at jeg intet mad fik før efter jeg havde overlevet endnu en dag og endnu en nat. Jeg gik væk fra den udrensende te de sidste dage, fik bare ondt i maven, og der var ikke meget tilbage i de tarme. Det var dog ikke slemt som beskrevet på de værste amerikanske sider, men nu lever jeg generelt ok sundt, så det virkede som om mine tarme har haft det ok:)
Jeg glæede mig som et lillebarn lille juleaften, på trods af at jeg på dag 11 og 12 også kun må spise flydende (juice på dag 1 suppe på dag 2). Men det kan ikke beskrives hvor meget jeg glæder mig til alt andet end lemonade.
Jeg har tabt mig en masse væske, men det kommer ret hurtigt på igen når jeg spiser normalt,  så det er jeg klar på. Udover det har jeg de sidste 3 gange jeg var nede og handle ind købt chokolade, så nu har jeg et lille slikskab! Kunne simpelthen ikke lade være. Fik trænet og så hoppede jeg ellers bare hurtigt i seng så det kunne blive morgen, og denne detox kunne være SLUT!
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
FINALLY var det slut!!!! Jeg har på 10 dage drukket:
– Saften fra 32 citroner
– 3 glas med Ahorn Sirup
– 6-7 teske cayenne peber
Har ikke været ved at dø af sult, men har været ved at slå andre ihjel i stedet:) Jeg skal ligeså stille i gang at fase ud af kuren, så jeg ikke giver mit system et kæmpe chok. Når jeg er kommet ud af den og lige haft tid til at reflektere over det, vil jeg komme med en endelig vurdering af The Master Cleanse! Nu vil jeg bare rende rundt i min tank top og nyde at det er slut. Har virkelig lyst til at nære min krop med sunde råvarer, og kan allerede afslører, at min første tår af en smoothie, var som en lille tår af himmelen. Den var ikke de 10 dage værd, men sætter utrolig meget pris på mad nu!
Oplevede ikke øget energi, og følte ikke at min krop udskilte alle mulige giftstoffer. Har tabt mig ca. 5 kg (primært væske), men de er på ingen måde de 10 dage værd. Det kan klares nemmere og mere smertefrit på andre måde;) Føler mig træt og sløv i hele kroppen, og min snap-chat har været meget sølle de sidste par dage. Shout out til de venner/veninder som skulle høre på mig de sidste par dage!
#GirlJustWannaBeYoncé
SNAPCHAT: Ceblak
detox, the master cleanse, beyonce diet, fasting, lemonade, diet, organic, maple syrup, cleanse, test, lemonadekuren, faste, simplyfit
 

 

11 kommentarer

 • Ditte

  Hejsa er det meget stærkt når der er cayennepeber i peber brænder det meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bestainable

   Nej ikke rigtig, kommer an på hvor meget du putter i:) Man kan bare prøve sig frem haha… Men ikke en anbefaling herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Fontenot

  Har selv prøvet denne flere gange. Første gang 10 dage men har også været oppe på 40!!! Ja det er hårdt men jeg synes det er mentalt. Man opdager hvor meget man savner at tygge men er egentligt ikke sulten. Hvis du har været slæøv og træt vil jeg anbefale mere lemona og evt lidt sirup i mint teen. Jeg har kunnet løbe 30min ture uden problemer. I starten er man træt men det forsvinder efter nogle dage. Jeg havde heller ikke så stort et søvn behov efter et stykke tid. Det mest fantastiske er dog nok at få nulstillet smagsløgene-ALT smager godt bagefter og man har ikke lyst til usundt, i hvert fald et stykke tid. Ligeledes gik der lang tid før jeg havde lyst til kød.
  Jeg anbefaler denne kur-synes den er god og besværet værd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   WHAT..?! Hvordan klarede du 40 dage? Der må du have nogle tips haha??
   Jeg går også og leger med ideen om at prøve det igen, men kun fordi jeg har glemt hvor slemt jeg havde det på dag 4 haha…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Cecilie, har du skrevet et indlæg om lever detoxen? Vil mega læse om den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Mathilde, det kommer hermed på skrivelisten;)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hakuna

  Godt gået – at spise er jo en kæmpe del af hverdagens aktiviteter, ikke mindst socialt! Hvilke andre udrensningskure skulle man evt prøve før denne, som ikke er nær så hardcore?
  manythanks

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Martha,
   Den her kur er super ekstrem, særligt psykisk!:) Jeg er ved at skrive min endelig “vurdering”, men jeg har prøvet en masse andre som jeg meget gerne vil dele. I næste uger skriver jeg om en lever detox som jeg KLART kan anbefale. Hvis du vil dele hvad dit mål er, så kan jeg sikkert godt fortælle hvilke cleanse/kur som passer bedst?:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Blaksted

  Man må drikke mellem 6 og 12 glas om dagen. Mit råd er klart at drikke flere så du ikke føler sult oven i hele elendigheden. Ja jeg blandede epsom salt og vand, men gjorde det kun et par gange. Det er absolut ikke en sjov udrensning, men lad mig vide hvordan det går;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • josephine

  Super sejt at du har gjort det!
  hvor mange glas lemonade må man drikke om dagen? og salt vandet, har du selv lavet det-> hvordan?, og drak du også det hver dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Du er f….. sej!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NO-SHAMPOO