Smoothie Bowl

HOW TO: No-shampoo

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dette er den helt praktiske HOW-TO guide, som step-by-step forklarer hvordan jeg vasker mit hår med ler og æblecidereddike. Du kan læse mere om hvorfor jeg gør det HER. Det kan være en god ide at vaske sit hår med en dybderensende shampoo inden, det kan gøre overgangsfasen fra shampoo til no-shampoo en anelse mildere. For dig som lever livet lidt på kanten og gerne vil køre samme rock?n?roll stil som jeg, hopper du bare ud i det! Det er meget forskelligt fra person til person hvor lang overgangsfasen er, men lover at du kommer stærkere ud på den anden side;)

God fornøjelse

//ENGLISH// This is the all practical guide on HOW-TO wash your hair with clay and apple cider vinegar. I will take you through my process step-by-step. You can read more about my reasons behind quitting shampoo HERE (not translated yet). It?s a good idea to wash your hair with a deep cleansing shampoo before you start, it may help ease your transition phase from shampoo to no-shampoo a little bit. For you who like living life on the edge (just like me;)) you should simply jump right in! The length of the transition phase will differ from person to person, mine was around 6-7 weeks, but I promise that you will come out stronger on the other side;)
Enjoy

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply livingDet skal du bruge:

Rhassoul ler: Marrokansk lava-ler, kan købes i diverse helsebutikker. Jeg har købt mit i Helsemin og i Natur og Sundhed Helsekost på Nørrebrogade. Det eneste jeg kunne finde på nettet er disse 2 fra hhv. fair-nature.dk og fra naturoghelse.dk. Det fås både groft og fint, jeg har brugt det grove selvom jeg gætter på, at det fine er nemmere at skylle ud.
Æblecidereddike: Jeg bruger en helt almindelig økologisk æblecidereddike købt i Helsemin. Du kan bruge en hvilken som helst, den jeg har kan købes HER. Vil du have luksus-udgaven, så kan du bruge denne Hårtonic fra min yndlings butik Isangs. Det giver lidt mere fugt til håret, men ellers kan du blot tilføre fugt efterfølgende med olie:)

Lad os komme i gang…

You will need: Rhassoul Clay: Morrocan Rhassoul Clay is easy to find in health stores or online.
Apple Cider Vinegar: I simply use organic apple cider vinegar, it?s easy to find in all health-stores or ordinary grocery stores. I just bought the luxury edition for my hair; it?s a so-called Hair Tonic from my favourite store/brand here in Copenhagen. It gives your hair some extra moisture. I still use apple vinegar, and then I just add the moisture afterwards with some oils.
: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living

STEP 1)
Du tager 1 skefuld ler og opløser det i vand. Hvor meget ler du skal bruge kommer an på dit hårs længde og tykkelse. Du kan prøve dig frem til hvilken konsistens der fungerer bedst for dig, og gør det let at fordele i håret. Jeg opløser det med vand ca. 1 til 1 så det er cremet, man kan også opløse det i f.eks. ½ liter vand og hælde det ud over håret og massere det ind efterfølgende.
TIP: Lav lidt ekstra og fordel det på kroppen og i ansigtet. Rhassoul ler virker mildt eksfolierende og rensende.
TIP: Det tager et par minutter at opløse, jeg blander det derfor inden jeg smider tøjet og stiller det klar ude i badet.

Dissolve 1 tablespoon of clay in water. How much clay you need depends on the thickness and length of your hair, you have to try it out for yourself.
The same goes with how much water you need, it depends on the wanted texture. I use as much water as clay, to make it sort of a paste that I then rub in my hair and scalp. You can also use about ½ a liter and then just pour it over your head and rub it in then, whatever works for you.
TIP: The clay is really good for your skin on your body and face. Make a little extra and use it as a mild exfoliator.
TIP: It will take a few minutes for the water to dissolve the clay, I usually add the water and place it in the shower before I get out of my clothes.

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living
STEP 2)
Fordel det godt i håret og lad det sidde. Det skal sidde ca. 3-5 min. for at absorbere fedtet i hovedbunden har jeg erfaret. Det er ikke meningen det skal størkne helt, men måske tørre lidt i hårgrænsen.
TIP: Sluk vandet mens du masserer det ind og lader det sidde, så gør du miljøet endnu en tjeneste.
TIP: Jeg vasker kun hår ca. hver 5. dag, jeg gør det derfor til en spa dag med mudder over det hele og Beyonce i højtalerne. Så er det ikke så slemt at vente de ekstra minutter hvor du f.eks. også kan børste tænder eller barbere stænger:)

Massage the clay-paste in your hair starting at the roots and your entire scalp. Let it sit for about 3-5 minutes. You have to let the clay dry in a little bit, but not too much. It then absorbs the grease and dirt:)
TIP: Close the water while using the clay and you will be doing the environment yet another favour.
TIP: I only wash my hair every 5 days, I therefor try to make the most of it and create a little spa with Beyonce playing and mud all over my bathroom. Why not shave your legs or brush your teeth while you are waiting for the clay to do it?s magic.

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living

STEP 3)
Skyl GRUNDIGT! Der skal helst være et godt tryk på din bruser, ellers ender du med at have lidt ?grus? tilbage i hovedbunden. Det er på ingen måde farligt, men føles lidt ligesom at have været på stranden og ikke fået sandet ud.
TIP: Jeg bor på 4. så har lidt udfordringer der, jeg kan heldigvis dreje på brusehovedet så strålerne bliver fordelt gennem færre stråler, og trykket derfor større VOILA!
Rinse thoroughly! The higher the pressure of your shower, the easier it is to rinse out. If you don?t get it all out, it might feel like you have a little bit of sand in your hair, but nothing to worry about;)
TIP: I live on 4th floor and the pressure is terrible, but I can adjust my shower head and then spray it out of my hair.

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply livingSTEP 4)
Opløs 1 spsk. æblecidereddike (eller Hårtonic) i ca. ½ liter vand (ikke for varmt, det gør av) og hæld det ud over hovedet. Jeg masserer det lidt ned i hovedbunden og tager mit hår i en knold som jeg også hælder blandingen over. Dette skal også sidde et par minutter, så barber det modsatte ben, klip tåneglene eller skyl væggene ned (det sviner lidt med det ler)!
TIP: Du kan godt lade det sidde lidt længere tid, eddiken opløser f.eks. kalk fra vores vand og gør dit hår mere skinnende. Her kan du læse lidt mere om de gode fordele ved ACV-rinse😉

Dissolve 1 table spoon of apple cider (or hair tonic) in about half a liter of water (not too hot, that hurts!) and pour it over your head and hair. I usually massage it in, put my hair in a bun and then pour the rest of the mixture over it. Let it sit for a few minutes, in the meantime you can spray whatever is left of the clay on the walls away, it’s a bit messy;)
TIP: Let it sit for the vinegar to dissolve the calcium left from the water, this make your hair shiny. Read more about all of the benefits of an ACV rinse here😉

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living

STEP 5)
Skyld det hele ud og gør det grundig! Nyd dit lækre nyvaskede hår og tanken om at du har behandlet det blidt og uden alle mulige kemikalier:)
Rinse it all out thoroughly! Enjoy your fresh and clean hair, and the thought that you didn’t expose you, your hair or the environment for any harmful chemicals.
: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living
Hvis du ikke er overbevist om at det er godt at bruge mildere alternativer i dit hår, kan du se mit hår blive testet i Videnskabsmagasinet HER.
Tøv ikke med at spørge, hvis du har nogle spørgsmål:)
Ellers er det bare at gå i krig!
BONUS INFO: Det er gået op for mig, at jeg heller ikke har brugt mit glattejern mere end en håndfuld gange siden jeg droppede shampoen. Jeg oplever ikke længere det samme krus i mit hår, det finder bare sit naturlige glatte jeg frem af sig selv:) Det tog sin tid, så hav tålmodighed.

If you’re not convinced that treating your hair with milder products and less hair washes, then watch my hair being tested against “normal” hair in Videnskabsmagasinet.
Don’t hesitate to contact me if you have any questions:)
BONUS INFO: I just realized that since i stopped using shampoo a year ago, I don’t have the same need for my straightener anymore. My hair don’t create the same “frizz” that it used to, but it did take a while for my hair to find it’s natural self, be patient.
 

: nopoo, no shampoo, natural, DIY, organic, how to, hair care, skån håret. Ingen shampoo, gør-det-selv, sustainable, sustainability, simply beauty, simply living

89 kommentarer

 • Rebecca

  Hej
  Jeg er nu på 2. uge efter jeg spontant besluttede mig for at give det et skud. Har vasket hår med bagepulver blandet op og æblecider eddike blandet op som en balsam, nogen dage dog kun i vand. Jeg er utrolig positivt overrasket, mit eneste problem er, at mit hår nu er blevet ekstremt elektrisk fra top til bund?? What to do? Hårolie hjælper lige på dagen, men næste dag er det lige så slemt og gider ikke fedte mit hår til med det? Og vil jo gerne undgå diverse kemikalier, da det her har vist mig, at det er det min hovedbund har reageret på med kløen, skæl/tør hovedbund og tab af hår, som allerede er blevet MEGET bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Rebecca, tak for din besked.
   Bagepulver fungerede ikke for mig, derfor jeg gik over til Rhassoul efterfuldt af Æbleeddikke.
   Jeg oplevede lidt elektricitet og brugte en hårolie jeg selv lavede sammen med tørshampoo (begge opskrifter i min bog) og så blev det bedre med tiden. Men jeg ved det ikke når du vasker med bagepulver da jeg som sagt stoppede det med det samme:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Hej Cesilie
  Jeg er begyndt at bruge leret men efter vask filtrer mit hår rigtig meget!! Jeg kan næsten ikk’ få en børste igennem det og det bliver helt stort, tykt og levende. Er det normalt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Haha YES det kan jeg godt nikke genkendene til:) Tjek evt. øvrige kommentarer her også, og så skal du bare holde ud og sørg for at bruge en god børste der ikke slider for meget på håret:) Jeg er “heldig” ikke at have det tykkeste hår, så kan kun forestille mig hvordan det ville være for en der har:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Cecilie.
  Sejt klaret at du er overgået fuldstændig til at bruge rasul ler. Jeg er lige startet og tre spørgsmål melder sig (måske også flere på længere sigt). Hvor lang tid tog overgangsfasen for dig? Og hvad var dit største problem under fasen – altså fx at det blev fedtet?
  Vigtigst af alt: bruger du stadig produkter i dit hår mellem vask? Altså fx generisk varmebeskyttende, voks, skum eller hårspray? Jeg bruger langt fra alle de ting hver dag, men jeg gør det da indimellem og blev nu lidt nysgerrig på hvad dine erfaringer var med det.
  Mit sidste spørgsmål var om du indimellem anvender hårkur – om det overhovedet er nødvendigt når håret har tilvænnet sig leret. Hvis du gør, hvilken kur er det så?
  Mvh Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Sarah, overgangen tog omkring 3 måneder vil jeg mene, men mit hår ændrede struktur helt op til et år efter:)
   Største problem var tørre spidser og fedtet hovedbund, mit hår var mega nederen og elektrisk i enderne og super fladt og trist i toppen #notnice.
   Nej jeg bruger faktisk ingenting udover min egen hårolie til spidserne og tørshampoo til hvis jeg vil strække hårvasken:) Jeg laver engang imellem en hårkur, men bruger ikke traditionelle kure du kan købe:) Håber det var svar nok?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Cecilie. Jeg er netop begyndt på at bruge rasul ler som shampoo efter et mislykket forsøg med en shampoobar som fedtede mit lange hår. Oplever dog at mit hår er blevet meget tungt i længderne, og kan ikke finde ud af hvorfor. Har ellers ikke haft problemer med at skylle leret ud og min hovedbund er ikke meget mere fedtet end før (men der brugte jeg jo så også en bar så alt er bedre end det). Jeg bruger æblecidereddikeskyl bagefter. Har du nogle forslag til hvad, det kan være? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Julie, mit hår blev super elektrisk og frizzy i enderne, det tog nogle måneder før det fandt sit “naturlige jeg” og nu bruger jeg ikke engang glattejern. Håber du kan holde det ud! Jeg satte det op en del, redte det meget med min Mason børste og puttede lidt olie op i toppen så det “matchede” hahaha… Skriv endelig igen hvis det ikke bliver bedre;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silje

  Hej Cecilie,

  Jeg har meget lyst til at prøve denne lerkur!
  Men er lidt urolig hvordan håret vil reagere.

  Jeg har nemlig lyse afblegede striber i hele mit hår, og det har jeg haft i flere år. Det vil jeg helst ikke stoppe med. 🙁
  Har forsøgt at Google mig frem til hvis det har en betydelse, men kan ikke finde noget!

  Ved du hvis leret kan misfarve mine striber? Eller hvis det betyder at jeg ikke længer kan gå til frisøren og få lavet striber en gang imellem?

  Tak for hjælp!
  Mvh Silje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Silje,
   Havde selv afblegede striber da jeg startede, så det skal du ikke være urolig for;)
   Du kan sagtens gå til frisøren, at vaske sit hår i ler er bare mildere for håret end traditionel shampoo.
   Så selv det skader håret at farve det, så minimere du det daglige slid;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har vasket hår hver 4-5 dag i rasul og efterfølgende æblecidereddike i omkring 4 uger. Jeg må dog konstatere at mit hår bliver enormt elektrisk efter vask med rasul og efterfølgende eddike. Er der nogen der har problemer med det og går det og hvad man kan gøre for at forhindre det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Kristina, det problem har jeg også haft, og der gik nogle måneder før det blev bedre. Det kolde vejr her, hjælper på ingen måde;) Jeg brugte hårolie i spidserne indtil mit hår havde fundet mere tilbage til sit “naturlige-selv”. Det tog et godt stykke tid:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Hej. Har du prøvet at komme eddiken i rasul-blandingen og så putte det i håret på én gang? Er det bedre at gøre det seperat?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Nu er jeg i fuld gang med at skifte til “no poo”, og det har faktisk været nemmere end jeg troede (takket være din tørshampoo). Men så kom jeg til at tænke – jeg bruger jo stadig bodyshampoo når jeg går i bad, og det er jo ikke så smart… Så har du nogle tips til hvordan man får kroppen ren, helt uden brug af kemi?
  Taaaaaak 🙂
  PS tak for en skøn blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Hannah,

   Mange tak for din søde søde kommentar og undskyld mit sene svar.
   MEN det er heldigvis fordi jeg arbejder på at gøre opskrifterne endnu bedre:)
   Du har helt ret med body shampoo, og det jeg har gjort, er at jeg har lavet min egen sæbebar som jeg både kan vaske hænder, krop og hår (hvis man har travlt) med:)
   Jeg startede med bare at bruge Castille Soap, det er et godt sted at starte!:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det her er altså genialt! Jeg har nu brugt leret og din tørshampoo i 6 måneder og mit tykke, naturkrøl har aldrig været flotte. Ingen tør eller skællet hovedbund længere. Din opskrift burde sendes til alle gravide, så de kan slippe for at putte kemi i hovedbunden – særligt mens de laver en baby. Men vigtigst at undgå at belaste vores planet. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Mange tak Louise, er virkelig glad for at det også fungerer for dig:)! Ja du sender den bare videre haha, og selvom det måske ikke fungerer for alle, så er der andre #noshampoo alternativer som gør. Man skal bare prøve sig frem, mit hår er i hvert fald glad for den mildere behandling;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Cecilie, tak for hurtigt svar!! Det bliver fedtet ca. på 3. dagen. Og så putter jeg Aloe Vera Gel i hovedbunden om aftenen og reder det ud om morgnen på 4. dagen(det virker som tørshampoo). Jeg har også indbegrebet af skandinavisk hår, og går nu rundt med halv fedtet hår meget af tiden, i ønske om at mit hår kunne vænne sig til at blive vaske en gang om ugen i mudder 🙂 Måske skal jeg prøve æblecidereddike i stedet – synes bare mit hår bliver dejlig blødt af lagereddiken, og det er billigere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Selv tak, og tak for tippet med Aloe Vera, det skal jeg lige prøve… Hmm… udover tørshampoo, så har jeg personligt opgivet kun at vaske det 1 gang om ugen. Har endnu ikke mødt en live hvor det så flot og lækkert ud, med mindre de havde stort tykt og krøllet hår. Nu hvor jeg har pandehår er det en direkte umulighed. Derfor jeg vasker med mildere alternativer end normal shampoo, da det jo slider mindre:) Føler at vask hver 3. eller 4. dag er bedst nu hvor jeg træner osv.:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Cecilie, jeg har ikke vasket hår med alm shampoo i 2 måneder nu, og vasker det med ler ca. hver 5. dag, nogle gange hver 7. MEN mit hår bliver bare ved med at være så fedtet lynhurtigt efter vask – har du nogle tanker omkring det? Tænker at det da snart må blive bedre. Ps. skyller med øko. lagereddike bagefter og vasker det selvfølgelig ud.
  Mange hilsner fra Signe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Signe, hvornår bliver det fedtet?? Lagereddike har jeg ikke prøvet, jeg bruger æblecidereddike, men godt med tørshampoo. Desuden vasker jeg det selv efter 3-4 dage, da mit skandinaviske hår ikke rigtig ser så godt ud små-fedtet. Nogle rocker bare det look bedre end mig har jeg måtte erkende haha…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Cecilie.

  Jeg har kørt no poo siden november. jeg skyller mit hår ca. hver 2-3 dag og vasker det med rasul ler 1 gang om ugen. Men jeg har virkelig tør hovedbund, og det plager mig rigtig meget. Tænker det kan være leret, der er for hård ved min hovedbund?
  Kender du til et andet mildt alternativ? eller bare et trick til tør hovedbund?

  Mvh. Anne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Anne, kører du også æblecidereddike??:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Cecilie
  Jeg har været igang med no poo kuren siden november, og jeg har haft super gode erfaringer. Også takket være dine indlæg!
  Hvad er dine erfaringer med glatjern og føntørrer? Jeg er bange for, at håret ikke længere kan tåle det på samme måde som før, hvis jeg bruger det?
  Hilsen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Louise:) Er glad for at det har hjulpet:) Jeg har brugt føntørrer af og til (mere nu hvor jeg har pandehår), men glattejern har ikke rigtig været nødvendigt til hverdag, da mit hår er naturligt glat og er blevet det mere efter jeg ikke havde alle mulige kemi rester i mit hår fra shampoo-dagene. Oplever ikke spaltede spidser så hurtigt, og fik testet mit hår på DR3 hvor det s mega flot ud. Det sagt så er alt hår forskelligt, så prøv dig frem og hvis det knækker hurtigt så ville jeg passe på med det:) ALt slider på håret, om det er shampoo eller styling. Jo mindre du gør jo bedre, men vi skal jo også leve! Og når håret er stærkere grundet en mildere behandling i dagligdagen, ser jeg ikke et problem med at fønne og style når det er nødvendigt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg vasker også med ler, jeg ville lige oplyse at rasul ikke må komme i kontakt med metal.. jeg har altid undladt det, men det går jeg ud fra at du/I ikke har.. hvis i Googler det kan i finde en masse info der om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Mange tak Louise, det er lidt forskelligt om jeg bruger fingrene, træ ske eller metal, har ikke mærket nogen forskel men god pointe:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Marie Jørgensen

  Hej Cecilie!
  Tak for et godt indlæg først og fremmest 🙂
  Jeg begyndte for cirka 1 måneds tid siden at gå fra min højt elskede, duftende og fyldt med puha-farlige sager i, som jo tiltaler de fleste, til at gå over og vælge en økologisk, dyberensende shampoo uden alle de sager i, som egentlig i bund og grund ødelægger vores hår på sigt. Efter et par uger med det, og flere dage imellem hårvaskene, valgte jeg så at springe ud i Rasul og æblecidereddike. Jeg valgte så efter første gang med ler osv at være SÅ stædig, og gå ÈN uge(!!!) uden at vaske det. Puha, for en omgang psykisk terror, haha. Men jeg bilder mig selv ind at det kan gøre overgangsfasen mere “smertefri” og kortere ikke mindst. Jeg synes det er skide hårdt, og savner min shampoo allerede, men jeg vil gennemføre 😛 Jeg har forsøgt mig med at bruge babypudder som tørshampoo, og det fungerer ok. Har du erfaringer med det?
  Jeg bruger en træbørste med vildsvinehår og kokosolie til min tørre og elektriske spidser, så føler jeg gør alt efter bogen. Am I right, eller ødelægger jeg det med babypudderen?
  – Undskyld den lange smøre, men på forhånd tak for svar 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Haha hej Ida, no worries… Lyder da som om at det går den rigtige vej. Jeg lavede min egen tørshampoo, du kan finde opskriften her på bloggen. Den dufter af lavendel som kan være meget rart i den ret klamme overgangsfase! Jeg savner ikke min shampoo i dag, men forstår dig! Og hold ud! Ellers er der andre alternativer hvis ler ikke virker for dig, så giv ikke op;) Hep herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hye

  Hej! Tak for indlægget, meget inspirerende. Jeg vil helt klart prøve. Bor også i lejlighed på 3. sal med et afløb der tit stopper. Hvordan tror du dette ler opfører sig i forhold til ens afløb??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hmmm… Jeg har egentlig klaret den med eddike og kogende vand. Så fjerner jeg selvfølgelig hår fra afløbet osv. for det kan leret godt sætte sig fast i, men har ikke måtte bruge grovere afløbsrens mere end jeg gjorde før hvilket er MEGET sjældent.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Cecilie, mange tak for et hurtigt svar. Du vil anbefale, at jeg starter med det fine pulver, jeg er totalt nybegynder, men har læst alle kommentarer og råd på din blog. Jeg føler mig klar, men jeg vil gerne starte rigtigt og godt, for jeg kan forstå, at det er en “hår” start 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil igang med at bruge dette ler. Efter at have søgt på nettet, fandt jeg ud af at en af de mærker jeg bruger meget, laver denne ler. Der er bare to slags, hvilken er bedst?
  Er der nogen forskel på de der sten og pulveret?

  http://shop.cosmos-co.eu/da/rasul-pulver-200g-ghassoul-rhassoul-vulkansk-ler-p-52

  http://shop.cosmos-co.eu/da/rasul-sten-200g-ghassoul-rhassoul-vulkansk-ler-p-59

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hey Maria, jeg startede med den “grove” da jeg ikke kunne finde andet, men synes at den fine ler er lidt lettere at skylle ud af håret. har stadig begge dele, så det er lidt en smagssag:) Held og lykke med det:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej! Jeg har noget tid overvejet at hoppe med på bølgen, og nu skal det være, jeg skal dog lige høre. Jeg vasker normalt mit hår hveranden dag med shampoo og balsam, og allerede der er det ret fedtet.. Gik du bare fra den ene dag til den anden i gang med blot at vaske det med ler? Og gik du også bare fra den ene dag til den anden med at strække dagene mellem hårvaskene? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Haha ja det var ikke super smart;) Som jeg også skriver, så er overgangen slem. Jeg gik så længe jeg kunne, for det var alligevel underligt hele tiden, så om jeg ventede 3, 4 eller 5 dage med at vaske det, så sad det alligevel bare i en klam knold…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sashia

  Jeg overvejer virkelig meget at prøve det, men er lidt bekymret over om mit hår kommer til at lugte af eksempelvis eddiken og kan man godt putte olie i spidserne af håret efter vask?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Sashia, det sidste du skal være urolig for er eddiken. Man kan på ingen måde lugte noget, men skyld gerne lidt ekstra hvis du vil være HELT sikker:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Cecilie, kan jeg bare gå ned i helsebutikken i dag og købte leret, hvor mange dage skal jeg vente før jeg begynder at vaske mit hår med ler? skal man vente 1-2 uger før man gør det?
  Hvilken tørshampoo bruger du? Og gjorde du også det i starten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Maja, jeg købte mit ler i Helsemin:) Du vasker bare håret når det har brug for det. Hvis det er muligt at strække din hårvask nogle dage, så gør det. Jo mindre du vasker det, jo mindre slider du:) Jeg brugte tørshampoo og har lavet min egen, opskriften kan du læse her🙂 Skriv endelig hvis du har andre spørgsmål…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sissel

  Hej Cecilie,
  Efter at have læst flere af dine indlæg om ler, tror jeg at jeg begiver mig ud i det. Men hvilken dybderensende shampoo brugte du til at starte med? 🙂
  Mvh Sissel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte A

  Hej Cecilie,

  Rigtig fedt indlæg først og fremmest! Som aaaaalle de andre kvinder ovenfor er jeg også hoppet på no-poo. Jeg begyndte for et par dage siden og har været i tvivl om følgende to ting:

  1. Der skal ikke gå et hvis antal dage før jeg begynder at vaske det i ler og æblecidereddike? Lige pt. har jeg ikke vasket mit hår overhovedet i fem dage, så den er helt gal.

  2. Kan jeg tage mel i den fedtet bund i stedet for tørshampoo? Tørshampoo er jo også kemikalier, hvor mel er “naturligt” fremstillet. Meeeeen min veninde og jeg snakkede om, om mel måske ville forstyrre processen i det at det suger det naturlige fedt som sidder i hovedbunden.

  Mvh Alberte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Alberte, fedt at høre du er med på bølgen;)
   1) Nej vask du bare, sejt du kunne vente 5 dage, og ikke sikkert dit hår vil virke rent med den første vask i ler, men prøv dig frem:)
   2) Jeg har en naturlig tørshampoo opskrift her på bloggen, så bare rolig;) Jeg tænkte mere på at jeg kunne vise mig i offentligheden end om det måske trak processen lidt ud, men synes det fungerede godt:)
   Opskrift på tørshampoo HER!
   Spørg endelig hvis der er andet… MVH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Cecilie,
  Tak for de mange gode tips til naturlig hårvask. Jeg er fornylig begyndt at vaske mit hår med ler og derefter acv rinse en gang om ugen (mit hår er ret udfordrende efter et par dage men jeg holder ud!!). Jeg oplever dog at jeg taber rigtig, rigtig mange hår i badet når jeg vasker leret ud, som i måske 10 gange så mange som jeg plejede, og det bekymre mig lidt… Er det noget du har oplevet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Maria,
   Jeg oplevede det ikke i starten, men ens hår har jo sin egen “cyklus”, og jeg har oplevet en periode hvor jeg tabte mange hår. Den er dog slut igen og det oplevede jeg også da jeg brugte shampoo haha… Det kan være en del af tilvænningen, men skal ærlig talt ikke kunne sige det desværre:(
   MVH Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Maria,
   En anden tanke.. Prøvede lige at holde øje med mit eget hår/hårtab ved hårvask:) Det jeg har lægt mærke til er at mine hår ikke rigtig falder af under hårvask, ligesom de gjorde ved brug af “normal” shampoo. Det er først når håret er tørt og jeg bruger en børste, så kan det måske godt virke lidt voldsomt, men til gengæld stopper jeg ikke mit afløb med hår så hurtigt hahaha…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Cecilie
  Med stor inspiration fra dette indlaeg droppede jeg shampooen for omkring 2 maaneder siden, og gik over til rasul. Jeg bruger den fra MacUrt. Lige siden foerste gang jeg brugte leret i stedet for shampooen har mit haar foeltes lige sa rent, og jeg har ingen problemer haft ved overgangen. Jeg har dog ikke brugt aeble cider eddike eller andet til at skylle efter med, da jeg har ret kort og fint haar som af sig selv er meget bloedt og glat. Det eneste der skuffer mig er, at det fedter lige saa hurtigt som med shampooen, Jeg er stadig noedt til at vaske haar optimalt hver anden dag, men venter for det meste til hver tredje. Hvor lang tid gik der for dig, foer du kunne vente laengere mellem haarvaskene? Og har du nogle gode raad, hjaelper det bare at tvinge sig selv til at vente laengere?
  Kaerlig hilsen Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Emma, fedt at høre at nogen kan slippe billigt gennem overgangsfasen! Heldige dig haha… Jeg TVANG mig selv til at gå flere dage i mellem, og skal være ærlig at sige, at jeg nok burde vaske det før af og til! Ler er ikke et mirakel-middel, men jeg synes det giver mit hår fylde i længere tid end shampoo, så jeg ikke får den der flade fedtede fornemmelse. Derudover så bruger jeg tørshampoo!!!! Du kan enten købe eller prøve den jeg selv har lavet, opskriften er her🙂 Lad mig høre hvordan det går!? Mvh. Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej!
  Jeg har lige lagt shampooen på hylden og er begyndt at vaske håret med resul. Jeg har du læst at man skal igennem en irriterende tilvænningsperiode hvor håret fedtet helt vildt. Oplevede du det? og hvor længe varede det?
  V.h Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Anne,
   Ja det var ikke nogen sjov periode haha… Udover hvad der allerede står i indlægget, så skrev jeg ogsålidt tips du kan læse her. Det er meget individuelt hvordan håret reagerer og hvor længe det varer. Den slemme periode var nok slut efter 1 måneds til (nok nærmere halvanden, men prøv at bevare din positive indstilling haha). Det var IKKE rart! Prøv også at læse nogle af de andre kommentarer her på siden, der kan du høre hvordan andre har lidt haha… Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål eller vil fortælle hvordan det går:)!
   MVH Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthea

  Et tip til jer som oplever at jeres hår bliver tørt:
  Hvis I bor i et område med hårdt vand (f.eks. København) så lav det sidste skyl med demineraliseret vand (kan købes i Silvan og nogle supermarkeder) tilsat lidt klar eddike og evt. lidt rosenvand (for duft). Lugten af eddike forsvinder dog hurtigt. Det fjerner kalkrester fra håret og er det bedste alternativ til balsam. Jeg har brugt det i mange år. Rent regnvand kan sikkert også bruges, hvis man har adgang til det.

  Jeg har ikke vasket mit hår med shampoo i 1½ år og det har løst ALLE mine hår- og hovedbundsproblemer. Shampoo er en stor løgn og vi er alle blevet narret af reklamer til at tro at det er det rigtige at bruge. Og når man først bruger det er man nødt til at blive ved fordi shampooen ødelægger den naturlige balance i hovedbunden og håret derfor fedter til når man stopper. Problemer med f.eks. skæl skyldes shampoo og diverse skæl-shampoo’er løser ikke problemet på lang sigt. Tværtimod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sharon

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Sharon,
   YES, det er helt normalt, havde det sådan længe faktisk. Det hjalp med lidt hårkur (olie eller æg f.eks.), men ellers var det noget som først forsvandt efter nogle måneder. Og selv efter overgangsfasen så var det stadig mest toppen som blev fedtet og spidserne som krusede. Med tiden er det dog HELT forsvundet. En god børste kan hjælpe, jeg bruger Mason Pearson for at redde fedtet væk fra hovedbunden, og så bruger jeg lidt kokosolie i spidserne. I dag bruger jeg ikke engang glattejern (mit hår er naturligt glat) men det kruser slet ikke længere. Det kan stadig godt blive elektrisk i frost haha, men det er meget sjældent! Hold ud;)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej, Cecilie.
  Jeg følte lige at det var på sin plads at give dig en bemærkning. Jeg faldt en dag meget tilfældigt over din medvirken i Videnskabsmagasinet, hvilket inspirerede mig til at kaste mig ud i at vaske med ler – Og aldrig har mit hår haft det så godt. Jeg fik helt vilde resultater på meget kort tid, jeg kunne nærmest ikke tro det
  Mit hår er genfødt =D Tak for inspirationen, og tak for vejledningen her – den er lige til at kaste efter veninderne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Trine,
   Det er jeg VIRKELIG glad for at høre! Og er sikker på der er mange herinde som også er glade for at høre en succes-historie, midt i deres overgangsfase hahaha. Hvis du har instagram eller snapchat så tag mig lige eller send et billede:)! Er mega nysgerrig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg er startet på ler for en lille måned siden, men uden eddike, for den havde jeg ikke lige fanget.
  Synes det går fremad, er dog max frusteret over elektrisk hår – hjælper eddiken på det?
  Er netop begyndt at rede det med en børste med vildsvinehår (tørt) for at se om jeg kan få noget af fedtet fra hovedbunden fordelt – det gør det så endnu mere elektrisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Marie,
   STAY STRONG! Jeg led med elektrisk hår i et godt stykke tid faktisk! Olie hjalp, og med tiden bliver det bedre, meget bedre. Der vil selvfølgelig altid være dage, særligt hvis det fryser udenfor, men slet ikke som i starten. Du beskriver det præcis som jeg husker det, fedtet i bunden og tørt og frizzy/elektrisk i længderne. Man har lyst til at klippe det af, men bare vent lidt. Prøv evt. en kur med æggeblommer:)
   Lad mig høre hvordan det ender hahaha…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det går bestemt fremad

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Haha manden skal nok lige have lidt tid..! Elsker opdateringen, keep it up;)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej C.
  Jeg er også hoppet med på bølgen sundthår! Jeg tænker dog – hvad er forskellen på æble eddike og æblecidereddike? Har selv købt æbleeddike og bruger den i mit hår, da jeg læste det som alm æbleeddike.. Og tak fordi du deler din erfaring 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej T,
   Fedt at du også er på;) Jeg måtte selv google forskellen og dette link forklarer det meget godt:)
   http://samvirke.dk/mad/brevkasse/aebleeddike-aeblecider-eddike-samme.html
   Begge dele er eddike, men den du bruger er så almindelig lagereddike tilsat æblekoncentrat (indkog fra æbler) efterfølgende. Ved ikke hvad der er kraftigst, men mærk efter og ellers må du skifte til æblecidereddike:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

   Tak for så hurtigt et svar 🙂 jeg prøver mig frem så !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Cecilie 🙂
  Jeg er lige begyndt på leret og æblecidereddikken.
  Sker der noget hvis man glatter og farver det og kan man engang imellem bruge almindeligt shampoo?
  Og lige en sidste ting. Du skriver at du kun vasker dit hår hver 5. dag, men er der grænser for hvor ofte man kan bruge det? Hvis man for eksempel træner ofte, er det rarest at få det vasket 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Christina,
   Du kan sagtens behandle dit hår som du plejer med farve og glatning. Jo mere du gør det, jo mere slider du på håret, læs evt. mit indlæg om hårpleje her.
   Når først du har vænnet dit hår til ler og æblecidereddike, sker der ikke noget ved at du bruge shampoo en sjælden gang i mellem:) Men du kan ikke komme udenom en overgangsfase fra shampoo til ler, og den vil blive trukket ud hvis du hele tiden skifter. Jeg købte en meget mild/vegansk/det-fås-ikke-sundere shampoo, den har jeg som back-up, men har kun brugt den 5-6 gange. Når jeg gør det bliver mit hår hurtigere fedtet og mere fladt. Efter jeg vænnede mit hår og hovedbund af med at bruge shampoo, prøvede jeg at min hovedbund kløede og var irriteret efter det var blevet vasket hos en frisør.
   Jeg træner også meget, men lader mit hår lufttørre efter, og det bliver ikke fedtet af sved alene (jeg dyrker blandt andet Hot Yoga). Du kan vaske det ligeså ofte du vil, denne metode er mildere end shampoo, så hvis du vasker det ligeså meget som du gør nu, vil det stadig skade mindre:) Håber det giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Hej Cecilie!
  Så er jeg også lige hoppet på ler-bølgen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Karen, jeg tager det i vådt hår:) Det er primært hovedbunden du skal massere godt, så det kan absorbere fedt og snavs;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Hej Cecilie
  Jeg har allerede købt alt til at go no poo 🙂 Men jeg vil høre om du så skyller håret mellem dine hårvask, når du bader. eller om du kun gør det vådt når du vasker det 🙂 Glæder mig til at komme gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Naja, super sejt! Nej jeg skyller ikke mit hår i mellem mine hårvask. Sætter det op så det ikke bliver vådt og bruger lidt tørshampoo:) God fornøjelse med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Blaksted

  Hej Sofie, hvor længe har du været i gang? Se eventuelt mit svar til Lotte længere nede. Jeg brugte lidt olie (kokos eller argan) og så havde jeg det mest oppe. Men det skulle meget gerne blive bedre med tiden, selvom man ikke helt tror på det i overgangsfasen haha.. Og godt spørgsmål med æble eddiken for det er ÆBLECIDEREDDIKE og ikke “bare” æble eddike. Retter det lige hvis der står noget andet;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej igen 🙂
  Har du et tip til elektrisk hår? Mit bliver virkelig elektrisk, efter jeg er begyndt på ler/æblecidereddike.
  Og er det egentlig æbleeddike eller æblecidereddike, man skal bruge?
  Vh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej Cecilie. jeg har vasket mit hår med ler i lidt over 2 måneder og efter en hård transition-periode, går der fremad. Mit spørgsmål til dig lyder, om du har prøvet at lave olie-hårkur i dit hår, efter du ikke bruger shampoo mere!? Jeg vil gerne give mit hår en olie-kur (madelolie, aganolie-eller kokosolie), MEN tør ikke rigtig, da jeg ikke ved om Rasul-leret kan klare at rense et helt olie-mættet hår rent igen. Har du erfaringe med det? 🙂 VH L.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Lærke, godt du spørger for JA, det har jeg også prøvet:) Jeg prøvede med kokosolie og det gik IKKE godt. Jeg måtte vaske det med ler 2 gange for at få det ud (der var stadig lidt rester). Mit hår har ikke virket super tørt, siden jeg kom ud af overgangsfasen, men det er rart at give håret og hovedbunden en olie behandling. Det næste jeg ville prøve, var så at vaske det med min Dr. Bronners rene Castile Soap, men du må meget gerne skrive hvis du når det før mig:) Ville kun vaske mit hår i sæben efter en olie-behandling, og jeg ville stadig skylle med æbleeddike efter. Snakkede faktisk med Jørgen Serup (læge) om det, og han mener godt at man kan vaske olien ud, hvis vandet er varmt nok, og der er tryk nok på, men har ikke forsøgt mig med det efterfølgende. Håber det kan hjælpe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej Cecilie
  Jeg oplever et nyt problem hver gang jeg får vasket mit hår med ler + eddike. Har du oplevet filtret hår generelt og ekstremt elektrisk hår efter frisering af tørt hår?
  I starten brugte jeg ikke æbleeddike men nu har jeg forsøgt mig med det og nu lugter mit hår bare af gær :/ er der nogen der kan genkende problemet?
  Vh Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Lotte,
   Gær-lugten er ny, får du skyllet eddiken ordenligt ud? Og blander du det godt op med vand?:)
   Mht. filtret og elektrisk hår så JA! Havde faktisk næsten glemt hvor slemt det var (der sker meget på et år:)).
   Jeg startede sidste år i oktober, så vejret har været nogenlunde det samme. Som jeg har beskrevet, så er det en lorte periode når man skal fra shampoo til ler. Alle de blogs jeg har læst kalder det “transition-face”, og beskriver den også som værende GRUM! Det er uanset om man skifter til ler eller et andet “no-shampoo” alternativ. Det vil være fedtet i bunden, tørt og kruset i længden, og jeg kan ikke sige hvor længe der går. For mig var det omkring 6 uger, men jeg eksperimenterede meget i starten, som kun gjorde det værre. MEN mit hår er gradvist, over det sidste år, blevet bedre! Det kom bag på mig, at jeg faktisk ikke bruge glattejern længere, for det har jeg altid været nødt til, men oplever jeg SLET ikke det krus i længden længere:) SÅ der er lys for enden af tunnelen, men det er ikke nemt. Jeg brugte kokosolie eller argan i spidserne. Og så havde jeg for det meste håret oppe!<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Blaksted

  Hej Sofie, hold ud! Ved præcis hvad du går igennem, havde det ikke været pga. mine principper var jeg stoppet for længe siden, det er ikke nemt det du går igennem. Det går virkelig op for en, hvor stor en betydning håret har for ens udseende! Eller det synes man i hvert fald selv;) Jeg vil tro at du går igennem en værre periode, fordi dit hår er mere ødelagt grundet farvning osv.
  Det hår som er ødelagt af farvning og styling kan du ikke redde ved at vaske det med ler, derfor er det en lang process. Det hår som vokser ud og som IKKE bliver stylet, vasket med skrappe kemikalier og farvet, vil været langt sundere og kan vokse sig længere uden at knække.
  Jeg kan mærke en klar forskel og mit hår får nu ros af både frisører og hudlæger på TV haha…
  Det har været en meget lang process, med både gode og dårlige dage. Har været i gang over et år, og nu behøver jeg ikke bruge glattejern, fordi mit hår falder glat af sig selv. Havde jeg naturligt krøl, ville jeg nok også glatte det engang i mellem. Jeg har lige klippet en page, og dermed kommet af med alt det hår som har været farvet engang. Er derfor begyndt at føntørrer det, hvis jeg tager bad om aftenen og skal sove på det, ellers falder det forkert. Skyller ikke mig hår, men satte altid det lange op i en løs knold når jeg skulle sove, så der var fylde og naturligt fald når jeg vågnede #iwokeuplikethis (haha kunne ikke lade være).
  Jeg har ikke haft god erfaring med at skylle, men er i gang med at teste det lidt. Derudover arbejder jeg på at lave en naturlig tørshampoo som kan hjælpe;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Føntørrer fortsat mit hår hver dag på mellemvarme, men glatter kun, hvis jeg skal være pæn, og i så fald kun det nederste hår.

  Skyller du håret hver dag? Hvis ikke, hvordan får du da håret til at sidde?

  Vh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Håber dette spørgsmål blev besvaret i ovenstående?
   Men det er altså forskelligt hvordan ens hår falder, og hvis man ikke vil embrace det naturlige look/fald, så kan du bruge glattejern, føntørrer eller lignende:) Jo mindre jo bedre, men man skal jo også kunne se sig selv i spejlet;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg hænger i, men ooooork, jeg har krisedage, der vil noget!
  Igennem de sidste 10-12 år har jeg fået lyse striber hver eller hver anden måned, og periodevis har jeg fået affarvet håret helt hvidt (Sharin Foo-frisure). Samtidig har jeg aldrig gået særlig op i, hvilken shampoo, jeg har brug, men har blot købt, hvad der lige var på tilbud.

  Siden jeg fødte min datter i februar ’14, har jeg simpelthen mistet så meget hår (ca. 1/3 af min samlede hårpragt). Det er som om, at mit hår er helt vildt sart og knækker hele tiden.
  Første gang jeg var til frisør efter min fødsel og fik lavet lyse striber, knækkede mit hår simpelthen af i baner 3-4 cm fra hårbunden i alt det mellemliggende hår (altså håret mellem det øverste og nederste lag hår, hvis det giver mening). Det er det fortsat med at gøre, hver gang jeg har været til frisør derefter.
  Derudover har jeg vasket, føntørret og glattet mit hår hver dag næsten ligeså længe, som jeg har farvet det.

  Men nu er det slut! Jeg holder fast i at vaske med ler og æblecidereddike hver 4.-5. dag. Derudover vil jeg have farvet mit hår, så det matcher min egen mellemblonde hårfarve, så jeg helt kan stoppe med at afblege håret i fremtiden. Tænker at gøre det på den måde, da jeg ikke kan overskue et år med en grim udvoksning.

  Kan du mærke forskel efter, du holdt op med at farve?

  Vh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Sofie, hold ud! Ved præcis hvad du går igennem, havde det ikke været pga. mine principper var jeg stoppet for længe siden, det er ikke nemt det du går igennem. Det går virkelig op for en, hvor stor en betydning håret har for ens udseende! Eller det synes man i hvert fald selv;) Jeg vil tro at du går igennem en værre periode, fordi dit hår er mere ødelagt grundet farvning osv.
   Det hår som er ødelagt af farvning og styling kan du ikke redde ved at vaske det med ler, derfor er det en lang process. Det hår som vokser ud og som IKKE bliver stylet, vasket med skrappe kemikalier og farvet, vil været langt sundere og kan vokse sig længere uden at knække.
   Jeg kan mærke en klar forskel og mit hår får nu ros af både frisører og hudlæger på TV haha…
   Det har været en meget lang process, med både gode og dårlige dage. Har været i gang over et år, og nu behøver jeg ikke bruge glattejern, fordi mit hår falder glat af sig selv. Havde jeg naturligt krøl, ville jeg nok også glatte det engang i mellem. Jeg har lige klippet en page, og dermed kommet af med alt det hår som har været farvet engang. Er derfor begyndt at føntørrer det, hvis jeg tager bad om aftenen og skal sove på det, ellers falder det forkert. Skyller ikke mig hår, men satte altid det lange op i en løs knold når jeg skulle sove, så der var fylde og naturligt fald når jeg vågnede #iwokeuplikethis (haha kunne ikke lade være).
   Jeg har ikke haft god erfaring med at skylle, men er i gang med at teste det lidt. Derudover arbejder jeg på at lave en naturlig tørshampoo som kan hjælpe;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor lang tid fortsatte dit hår med at fedte i overgangsfasen? 🙂

  Vh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Sofie,
   Jeg prøvede jo alt mulig mærkeligt, så de første 2 uger var helt gale. Så begyndte jeg på ler, og det hjalp. Men i en lang periode på en måned eller måske længere, blev det typisk hurtigt fedtet i toppen, og super tørt i bunden. Det har udlignet sig i takt med at håret har vænnet sig til det, der er vokset sundt hår ud og ikke det bliver ikke ødelagt af skrappe produkter:) Det vil variere og du vil hade det, men til sidst er det så nemt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Cecilie. Dit hår ser for lækkert ud! Jeg har også brugt ler i et halvt år nu (+ eddike og lidt geranium æterisk olie, så det dufter godt). Jeg vasker det ca hver 7. dag og skyller det med vand de andre dage – skyller du det også med vand på ikke-vaske dage?
  Jeg føntørrer for det meste mit hår efter hvert bad, hvilket det formentlig ikke har sååå godt af – lader du dit lufttørre eller bruger du føntørrer?
  God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Emilie, tak for feedback! Dejligt at det også fungerer for dig:)
   Jeg vasker det lidt efter behov, men med mellem 3 og 5 dage i mellem. Har ikke ikke vasket det med vand de andre dage.
   Bruger ikke føntørrer til daglig, men hvis jeg skal ud og har brug for det gør jeg:) Hvis du holder lang nok afstand og ikke bruger al for varm luft er der nok ikke det store problem i det. Jeg ville være mere opmærksom på ikke at redde håret mens det er vådt? Det ved jeg ikke om du gør, men ellers er det mildere for håret at bruge en bredtandet kam indtil håret er helt tørt:)
   God mandag…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for et godt og opfølgende oplæg. Da jeg læste det første, styrtede jeg ud for at købe følgende: ler, æbleeddike, raw honning, olie, alovera, æg m.m. Og hvad jeg ellers kunne finde på og putte i mit hår. Dog, dog, dog, fik jeg mig noget af en forskrækkelse, da jeg havde vasket mit hår med ler og efterfølgende skyllet med æbleeddike og skyllet med vand igen. Da mit hår tørrede blev det knas tørt, da jeg krammede min hestehale, tænkte jeg ååhhh nooo bare mit hår ikke knækker af. Så hvad må jeg har gjort forkert? Har fulgt må og vejledning fra nettet, ikke kun din side, skal jeg mon sørger for at lave alle mulige ekstra ting, ægge kur, for fugt. Har du oplevet dit hår bliver knastørt efter en omgang ler-hår-vask? Hvis ikke gør du noget ekstra, eller hvis du oplever det lidt, fugter du det så med olie i spidserne (hår-olie også fra en naturbutik)? De bedste hilsner fra Louise, som meget gerne ville kunne det der med det ler, men synes mit hår bliver for tørt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Louise, fedt du deler din panik, tro mig I’ve been there!
   Som jeg også skriver, så prøvede jeg ALT inden jeg fandt frem til at bruge ler. Jeg havde tykke klamme dreadlocks lignende tilstande i mit hår. Det fik jeg skyllet ud med æggeblommer (må kun bruges hver 2. uge ca.), og så fandt jeg frem til Rhassoul ler.
   Mit hår var også super tørt i starten, men fedtet oppe i bunden. Det vil det være i hele overgangsfasen, og længden på den vil varierer. Det kommer an på dit hår, din rutine før osv. Mit bedste råd er at holde ud, og være glad for at en knold er trendy i DK. Det tog LANG tid for mig, men blev ved fordi jeg var stædig. Jeg havde haft SÅ mange dårlige hårdage, at det ikke skulle være forgæves haha.. Jeg puttede kokosolie i spidserne (ikke for meget) og brugte æggeblommer hver måned ca. I dag behøver jeg det ikke og bruger kun ler. Er der tryk nok på din bruser? Håret kan også være påvirket af overgangsfasen i vejret:)
   Det sagt, så er der forskel på vores hår, og ikke sikkert ler er for alle:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Fedt indlæg! Det må prøves! 🙂
  Jeg tænkte på om du kender til den her: http://saebevaerkstedet.dk/da/netbutik/140-rasul-afrikansk-vaskejord.html ?
  Jeg har læst der er forskel på de forskellige mærker og nogle virker bedre end andre. Derfor vil jeg gerne starte ud med en sikker vinder 😉
  Hilsen Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Hej Anne, tak for linket, det vil jeg da prøve næste gang:)
   Jeg har haft gang i 2 mærker som begge har virket rigtig godt.
   – MacUrth
   – GoQi
   Lad mig endelig høre om det er godt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie Bowl