HOW TO: No-shampoo

10 Day Bikram Challenge

Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot

Jeg ELSKER udfordringer og jeg siger sjældent nej til en god challenge! Så da min veninde Ida (Fredes kusine) udfordrede os til en 10 dages Bikram Challenge, kunne vi naturligvis ikke sige nej. Ida er selv instruktør hos Bikram Yoga Copenhagen, og kommer ofte på mine Cardio Core hold i Senses. Tror egentlig gerne hun ville give gengæld for de hårde timer jeg normalt udsætter hende for!
For jer som følger mig på Snappen (Snapchat: ceblak), er det vist heller ikke gået forbi næsen på jer, at vi kæmpede os igennem 10 dages Bikram (på alle mulige og umulige tidspunkter af døgnet). Her kan du læse lidt om vores challenge og få lidt gode tips og tricks, hvis du skulle overveje en lignende udfordring.

I LOVE a great challenge and I rarely say no to one! So when I got the opportunity to do a 10 Day Bikram Challenge with my friend Frede, we couldn’t say no. Those who follow me on Snapchat (ceblak) would have seen us fighting through those 10 days at Bikram Yoga Copenhagen, at all hours of day and night. You will be able to read about our challenge and get some tips and tricks if you are considering doing a challenge yourself. Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot, healthy living,Om Bikram Yoga:
Bikram yoga er 26 positioner/stillinger og 2 åndedrætsøvelser som du skal igennem hver gang. Dette varer 90 minutter og  foregår i 40 graders varme med en “eksotisk” luftfugtighed. Sekvensen er den samme, og du laver de fleste øvelser 2 gange. Den første halvdel er stående stillinger og resten liggende på måtten ( det bliver det altså IKKE nemmere af). Du kommer hele kroppen igennem og har tid i mellem alle stillinger til at mærke påvirkningen på din krop. Instruktøren viser ikke stillingerne, men taler dig igennem dem. De taler MEGET hurtigt, men siger det samme hver gang, så ingen stress hvis du ikke fanger det første gang;)

About Bikram Yoga:
Bikram yoga consists of 26 positions and 2 breathing exercises that you have to get through every time. The session is 90 minutes long, in 40 degrees and a very “exotic” humidity. The sekvens is the same every single time, and you are doing each position twice. The first half is standing exercises and the rest is on the mat, which by the way doesn’t make it any easier! You’ll get through your entire body, and you have time between each position to really feel the effects on your body. The yoga instructors won’t show the positions but talk you through them. They talk REALLY fast, but say the same things every time. So no need to stress about it, if you don’t get it the first time around.
 Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot, healthy living,
Det skal du bruge:
– En yogamåtte og et håndklæde! Jeg har en fiks måtte fra Yama som er specielt udviklet til hot yoga og derfor er måtte og håndklædet i et. Du kan også leje en måtte i studiet.
– Et lille ekstra håndklæde til sved, for ja du sveder!
– En drikkedunk, jeg var mega glad for at have en termo-dunk så vandet var koldt hele tiden.
– Pose til dit våde tøj! (tro mig du vil ikke have det tøj ned i tasken bagefter!)
– Almindeligt “yoga-tøj”, så lidt som muligt faktisk. Jeg kan bedst lide at have lange tights på og det gik fint, men alt er tilladt;)

This is what you need:
– A yoga mat (doh!) and a towel on top! I have a great mat from Yama which is a mat and towel in ONE! You can rent a mat and towel at the studio as well.
– An extra towel for your SWEAT!
– A bottle for water, I loved having a thermos bottle that kept my water cold for the entire session.
– A water proof bag for your sweaty clothes!
– “Ordinary” yoga clothes, wear as little as possible and that you feel comfortable in. I like wearing long tights, and that worked out fine:)

 Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot, healthy living,

Before and after Bikram

Når du laver det samme HVER dag i 10 dage kan du lynhurtigt mærke en forskel og forbedring. Jeg kunne godt mærke at jeg var træt i kroppen nogle dage, og generelt mere træt og “stiv” om morgenen end om eftermiddagen. Min krop “lærte” øvelserne at kende, så jeg kunne koncentrere mig om at komme dybere i hver stilling i stedet hvor de første gange går med at få teknikken ind.
Jeg bed også mærke i at det var de samme slags stillinger jeg havde svært ved eller som jeg blev irriteret/sur af at være i. Det kan være lidt af en øjenåbner at gå i dybden med den slags og hvad der evt. kan lægge bag det. Yoga generelt kan godt sætte skub i nogle følelser har prøvet at gemme lidt væk:)

When you do the SAME thing everyday for 10 days, you can’t NOT notice a difference in your body and your ability to do the positions. My body felt tired some days, and I was definitely more flexible in the afternoon than in the early mornings- My body learnt to do the exercises and I was then able to concentrate more on pushing myself more each time and relaxing during the small breaks between positions. Yoga might “open up” for some feelings that you have locked securely away, and some positions could provoke that. So pay attention to your feelings in the positions if you (like me) start to get irritated or even angry in some positions.
 Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot, healthy living,
Konklusion:
10 dages var en rigtig god længde på vores challenge, kunne godt have fortsat, men det er meget tidskrævende. Jeg nåede ikke at blive træt af sekvensen og ved at jeg helt sikkert kommer til at prøve det igen. Jeg er lige nu ved at tage en yoga-uddannelse (gennem Senses) hvor de også opfordrer os til at prøve forskellige yoga former, og Bikram ville jeg klart sige ligger i den hårde ende af skalaen.
Det er virkelig fedt at komme igennem 10 hårde dage, og lærer at sætte tid af hver dag til træning. Man har også et andet engagement når det er en challenge du kører, selv de dage hvor man ikke gider så er man nødt til det, og så oplever man jo også hvor fedt det er efterfølgende.
Jeg begyndte at kende øvelserne og være bedre til at komme ind i et meditativt flow og slå hjernen fra. Det sagt havde jeg også et par dage hvor jeg var ved at dø alle 90 minutter, men sådan vil det altid være tror jeg. Jeg lavede ikke andet træning i de 10 dage, men hverken min form eller styrke faldt. Min hud begyndte at se sundere ud (alt det sved!) og jeg sov virkelig godt om natten!

Conclusion:
10 days is a great length for the challenge. I could have continued the challenge, but it was quite time-consuming. I didn’t get to a point where I got bored doing the same sekvens, which I had thought I might, and I will definitely attend Bikram classes in the future. I have started yoga teacher training and they encourage us to try different types of yoga. Bikram yoga is TOUGH, and getting through 10 days is a victory. I didn’t stay at home even if I didn’t feel like doing it, and getting through those classes was the best feeling ever (afterwards!). Some days I felt like dying the entire class, but i made it through! And I slept like a baby at night when my head hit the pillow. I didn’t do any other exercise during this challenge but neither my strength or condition suffered. My skin got a healthier glow near the end of the challenge, guess sweat IS gooooood;)

Love my extra long yoga mat from Yama and the lovely Teresina body<3

Vi overlevede og jeg kan nu give lidt tips og tricks videre;)

TIP: Få dig en Bikram Buddy! Det er altså nemmere at komme op 5.30 (skulle nå at være klar på måtten 6.30 jo) når man lige får en SMS fra sin BB inden man mødes. Shout out, kunne ikke have gjort det uden dig Frede!
TIP: Bliv ved med at kigge på dem. som er foran dig, selvom du “tror” du har styr på positionerne, så skal der mange gange og mange gentagelser til før de sidder i skabet.
TIP: Få det lagt ind i din kalender og gerne med god tid før og efter. Du vil gerne have tid ti at køle ned inden du går i bad, og det er ikke sjovt at skulle stresse dig igennem.
TIP: Prøv at noter dig hvilke stillinger du har svært ved (det kan være de gør ondt eller gør dig decideret arrig at være i), snak med din instruktør bagefter, de kan have nogle insights til hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv.
TRICK: Der er en helt unik/særlig Bikram lugt som man nok bare skal vænne sig til. Jeg købte en spray til min måtte og rengjorde bagsiden (som har ligget ned mod tæppet) med det samme efter timen. Så kommer lugten ikke med hjem;)

Håber du selv tør springe ud i det eller måske en anden challenge? Lige nu har jeg selv gang i en 30 dages meditations-challenge. Hvis du vil følge med så kan du følge mig på Snapchat (Ceblak).

God fornøjelse! #challengeyourself

WE SURVIVED, and now we live to tell the tale, and pass on some hard earned knowledge.

TIP: Get a Bikram Buddy! Someone that will text you at 5.30 in the morning, when you have to get up in order to make the 6.30 class! Shout out to Frede, couldn’t have done it without you<3
TIP: Keep watching the guys in front of you, even though you THINK you heard all the instructions from the teacher. Chances are that you didn’t, it takes time to get it all right.
TIP: Get the classes scheduled in your calendar, and do put in some extra time before and especially after class. You want time to cool down, rehydrate and shower before you enter the world again.
TIP: Try to notice which positions that you feel are the hardest, or the ones that brings out some weird emotions (I experienced a lot of anger haha). Talk to the instructor afterwards, they might be able to guide you in the positions, or help you get to the bottom of why they challenge you.
TRICK: There’s a very “unique” smell at a Bikram studio, that you just have to get used to. I bought a cleansing spray for my mat, that I would use after each class on the BACKSIDE of my mat (the side facing the carpet!). That would prevent me from bringning the Bikram smell back home with me;)

Hopefully you won’t hesitate to throw yourself at a Bikram challenge with all these tips. Right now I’m actually doing a 30 days Meditation challenge. If you want follow me through it, add me on snapchat (ceblak).

ENJOY and #challengeyourself

Bikram, challenge, yoga, challenge yourself, bikram yoga, hot yoga, hotness, yama, copenhagen, senses, education, learning, body, transformation, simplyfit, sweat, detox, simply hot, healthy living,

2 kommentarer

 • Kristin

  Hvad hedder den spray du brugte? Er det noget der renser?
  Har det virkelig svært med den lugt – og er ikke glad for at min måtte er begyndt at lugte..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Det er en spray jeg købte i studiet, brugte den lige efter timen:) Den hedder Mat Refresh og er fra Bodhi Yoga. Min veninde tog bare måtten med i bad, men jeg syntes at sprayen var nemmere;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOW TO: No-shampoo