Vegan birthday dinner - and zero waste table arrangement

Reusable cotton pads – Zero waste make-up removal

Zero waste, lifehack, lifestyle hack, go green, organic, natural, unbleached, cotton pads, reusable, zerowaste, reuse, reduce, environmentalist, environment, natural beauty, make-up removal, genbrug, bæredygtighed, vatrondeller, økologi, naturlig, simply beauty, simply fit, costume, easy, budget

Here?s an easy #zerowaste lifestyle hack, for all of you ladies out there, spending those precious 5+ minutes on make-up every morning (they could have been spend in bed, I know!). I started incorporating reusable cotton pads about a year ago, and it has been a very easy transition. I bought these handmade, Unbleached Organic Cotton Sherpa Pads from Juniperseed Mercantile, and loved them straight away. Not only do they reduce my waste with approximately 365 cotton pads a year (at least), they are also REALLY soft, and came with a hand written note, and a little wash bag (cute).

Zero waste, lifehack, lifestyle hack, go green, organic, natural, unbleached, cotton pads, reusable, zerowaste, reuse, reduce, environmentalist, environment, natural beauty, make-up removal, genbrug, bæredygtighed, vatrondeller, økologi, naturlig, simply beauty, simply fit, costume, easy, budget

They are of course more expensive than ordinary cotton pads, even the organic ones I normally buy. But the thought of taking such an everyday waste away, was really worth it. And if you want to play the long game, this will in the end be a lot cheaper. Not only for you but also for the environment. You’re reducing your everyday waste #win, but the production of ordinary cotton pads is spared as well #winwin. “Organic cotton is a responsible alternative to conventionally grown cotton. It is minimally processed, and lusciously soft. You will love using these for removing makeup and washing your face.”

Zero waste, lifehack, lifestyle hack, go green, organic, natural, unbleached, cotton pads, reusable, zerowaste, reuse, reduce, environmentalist, environment, natural beauty, make-up removal, genbrug, bæredygtighed, vatrondeller, økologi, naturlig, simply beauty, simply fit, costume, easy, budget

All in all it’s an easy transition and has close to zero down sides. When I only wear a little bit of mascara, I can use the same pad for 3-5 days. I wash them together with the rest of my laundry in the small washing bag. They do get a little stained, but they are still really soft an usable after 11+ months. #simplyliving

TIP: PLEASE remove all of your make-up every night before going to bed! It really is doing your skin (and pillow case) a favor! I never sleep with my make-up on, even drunk I remove it on autopilot. #simplybeauty
MAKE-UP REMOVER: I use this oil from Isangs as a make-up remover, and as an oil-cleanser for my entire face, if it feels dry or sensitive.

#ineverwokeuplikethis snapchat: ceblak

Zero waste, lifehack, lifestyle hack, go green, organic, natural, unbleached, cotton pads, reusable, zerowaste, reuse, reduce, environmentalist, environment, natural beauty, make-up removal, genbrug, bæredygtighed, vatrondeller, økologi, naturlig, simply beauty, simply fit, costume, easy, budget

4 kommentarer

 • Sissel

  Hej, jeg har prøvet at bestille dem gennem linket, men det virker ikke umiddelbart som om de shipper til DK. Er det derigennem du har bestilt?
  Mvh Sissel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Virkelig en god idé. Der er så mange måder at reducere sit spild på og det er fedt, at du sætter fokus på det. Én ting, jeg dog bider mærke i, er argumentet om, at økologisk bomuld er et ansvarligt alternativ til konventionel bomuld – der bliver jeg lige nødt til at påpege, at det kommer an på, hvilken vinkel man ser det ud fra. Hvis man ser det ud fra en kemikalie vinkel, så er det rigtigt, men til gengæld kræver det over dobbelt så meget vand at producere økologisk bomuld fremfor konventionel. Jeg køber selv produkter bestående af økologisk bomuld i stor stil, men jeg synes, at det er værd at tænke over, at man ikke nødvendigvis gør noget godt for miljøet af den grund, da nogle mener, at vand bliver en mangelvare.

  Rigtig god weekend og keep up the good work. Jeg nyder at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Rigtig god pointe! Der er altid flere ting man skal overveje, selvom det er øko-produkter. I denne sag når vat-rondellen skal genanvendes “uendeligt”, synes jeg at det vejer op for vand-forbrug og i dette tilfælde også fragt. Fedt at vide der er andre derude som kæmper for en grønnere hverdag, skriv endelig hvis du har flere tips!:) Og jeg er glad for at du gider læse med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegan birthday dinner - and zero waste table arrangement