Green Smoothie 2.0

DIY Dry Shampoo – Easy and natural only 2 ingredients

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don’t care, simply living, simply fit, simply beauty, costumeDet første der skete, da jeg startede mit lille “No Shampoo“-eventyr, var sådan ca. 53 dårlige hårdage i streg. En af grundene var at jeg testede flere forskellige metoder, inden jeg endte med Rassul-ler, læs hvordan her. Overgangsfasen fra traditionel shampoo til et naturligt alternativ, var altså IKKE en dans på roser. De mange dårlige hårdage blev reddet med knold, hue og tørshampoo (rigtig meget tørshampoo). Men hele ideen med at skifte til ler, var blandt andet, at skåne miljøet og mig selv for unødvendige kemikalier og lange produktionskæder. Det gik lidt fløjten, hvis en tørshampoo på spray-flaske bare overtog jobbet fra min gamle shampoo! Da jeg heller ikke gad give op, og bare blive hjemme indtil håret var vænnet til min nye metode, besluttede jeg mig for at lave min egen tørshampoo! #lesswaste #noshampoo

//ENGLISH// The first thing that hit me, after starting my No Shampoo journey, was a series of BAD hair days. Like you can’t imagine, I didn’t even want to document it, it was that bad. The transition fase was no joke! Read all about it in this post about how to to go “No Shampoo”. My reasons behind switching from a traditional shampoo, to an all natural alternative, was kind of lost on me, when I had to use a ridiculous amount of dry shampoo, just to get through a normal day as a social human being. SO I put my wish to stay at home and hide my greasy hair into use. I have been googling and trying out different things, in order to find the perfect kombination, for an all natural, do-it-yourself dry shampoo. Now I know what I put in my hair and scalp, and I don’t use up a can (or more) of dry shampoo a month. #lesswaste
No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

DET SKAL DU BRUGE:

 • Alle ingredienser listet nedenfor
 • En beholder til din tørshampoo (min er købt i Isangs for 10kr.)
 • En gammel make-up børste (eller ny, så længe den er ren;))

WHAT YOU WILL NEED: All ingredients listed below / Some sort of container to keep the Dry Shampoo in (my container is bought at Isangs for 10DKK, I could also suggest a small jam jar) /An old make-up brush (or new, I don’t care, as long as it’s clean;))

Processed with VSCO with f2 preset

TØRSHAMPOO OPSKRIFT:

 • 1 dl. Arrowroot pulver
 • 10-12 dråber essentiel olie med Lavendel (eller den duft ønsker)
 • 1  spsk. Rå Cacao pulver (hvis dit hår er mørkere)

*alt økologisk!!!!;)

DIY DRY SHAMPOO RECIPE: 1 dl. Arrowroot powder / 10- 12 drops of Essential oil (I use lavender, but choose a scent you like) / 1 tablespoon Raw Cacao Powder (if you have a darker hair color) / *All organic
No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

HOW TO: Gør-det-selv Tørshampoo

Denne opskrift er til 1 dl. tørshampoo, du kan tilpasse opskriften så den passer på størrelsen af din beholder. Eller lave ekstra til en veninde:)

 1. Tag en dl. arrowroot pulver op i en skål (pulveret er fint og har ingen lugt)
 2. Tilføj 10-12 dråber lavendel-olie, jo flere dråber jo stærkere duft
 3. Pisk det sammen med et lille piskeris eller en gaffel
 4. (HVIS MØRKHÅRET) Tilføj 1 spsk. rå kakaopulver,  prøv dig frem en teske ad gangen

TIP: Det behøver ikke være præcis samme farve som dit hår. Mit er mørkeblond og min tørshampoo er hvid. Den blendes ind i hovedbunden og suger fedtet op. Resten forsvinder når du børster håret. Du får et lidt mat look:)

HOW TO MAKE: DIY Dry Shampoo: This recipe is for 1 dl. of dry shampoo, you can adjust according to the size of your container. 1) Take 1 dl. of arrowroot powder and put in a small bowl (arrowroot has no smell or taste) / 2) Add 10-12 drops of your essential oil of choice, you can add more if you want a heavier scent / 3) Whip it together with a small whisker or use a fork, the essential oil should blend in the powder / 4) OPTIONAL: Add raw cacao powder if you want a darker shade, try one teaspoon at a time. TIP: It doesn’t have to have the exact dark color as your hair. It blends in naturally on your scalp and in your hair, the brush will remove the rest of the powdery look. My powder is all white and looks as if I’ve dropped a bag of flour on my head at first, but blending and brushing helps.
No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

BRUGSANVISNING:

(Se billeder nedenfor)

 1. Tag din make-up børste og dyp den let i pulveret
 2. Brug låget til din beholder, og fordel tørshampooen på hele din børste
 3. Påfør tørshampooen i hårgrænsen, skilning eller hvor dit hår ellers ser/føles fedtet. Hvis det er slemt deler du bare håret op i sektioner og påfører lidt ad gangen.
 4. Fordel pulveret med make-up børsten, lad sidde 3 sekunder og børst håret igennem med din hårbørste. Selv bruger jeg min Mason brush, da den hjælper med at for overskydende pulver ud.

Mega nemt! Tørshampooen vil absorbere fedtet i hovedbunden og give dig en ren og lækker følelse. Man når et punkt med fedtet hår, hvor ikke engang tørshampoo kan redde dig, derfor har jeg skrevet dette indlæg med endnu flere hårvask-hacks😉 Selv tak…  #simplybeauty
BONUS: Genbrug din beholder hver gang, så undgår du unødvendig affald #zerowaste

HOW TO USE: 1) Grab your brush and dip it in the powder shampoo (just a little bit) / 2) Use the lit of your container, to spread the powder evenly on to the brush / 3) Apply to oily/greasy/dirty hair, use fingers og brush to get it applied to you scalp and lift your hair. Divide in to sections and take one section at a time. Sometimes I only need to do it at the hairline and my parting, it depends on how oily your hair is, and how you are going to wear it. / 4) Brush your hair with your brush, I love my Mason brush because it removes all exes powder, and spreads it more evenly in my hair.
Easy breezy!  The powder will absorb the oils from you scalp and hair, and leave it looking and feeling fresh and washed. There comes a point, where even dry shampoo won’t be able to save you from your greasy hair. But I have recently collected all of my “hair-wash hacks“, feel free to try them out.
BONUS: You are reusing the container every time you make a new portion, and by that reducing your waste! Enjoy a few extra days of clean hair, works wonders on festivals as well;) #simplybeauty
No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

Ready to go, no hair wash needed! snapchat and instagram: ceblak
No shampoo, dry shampoo, tørshampoo, gør det selv, DIY, do it yourself, natural, naturlig, økologisk, organic, zerowaste, natural beauty, ingen kemi, no chemicals, arrowroot powder, vegan, hair care, greasy hair, don?t care, simply living, simply fit, simply beauty, costume

 

9 kommentarer

 • N

  Er mason pearson børsten værd at købe? og hvilken har du?

  er på 2. uge uden shampoo – and hello oily hair. interessant eksperiment.
  hvor tit vasker du det med rassul? er ret vild med det – men synes det er ekstremt effektivt, så nedsætter produktionen sig overhoved hvis man vasker al olien væk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej:)
   Jeg har faktisk 2, en lille jeg altid har med mig i tasken og så en stor derhjemme. De er begge dem som er blanding af vildsvinehår og nylon http://www.barnholdts.com/category/mason-pearson-i-vildsvinehaar-og-nylon-27/

   Jeg vasker hår ca. hver 3.-4. dag, og Rhassoul er langt mildere end traditionel shampoo. Shampoo er skrabt nok til at du kan vaske tøj i det. Du mærker måske ikke at det fjerner olien på samme måde, men det er alle de tilsætningsstoffer som er i som skjuler det, og det er ofte rester derfra som stadig er i håret i flere uger efter du dropper shampooen. Ler er ikke kraftigt nok til at vaske alle “shampoo-rester” ud, men det skal nok komme:) Mit hår blev først mere normalt efter en måneds tid som jeg også skriver:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Jeg er ved at købe ind til dette projekt og jeg er super spændt på at prøve det!! 😀
  Dog kom jeg lige i tvivl om jeg fx kan bruge denne olie, som duft? https://www.helsebixen.dk/shop/eucalyptusolie-aeterisk-6165p.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ads_adid=45403899267&utm_term=&gclid=CjwKCAiA6qPRBRAkEiwAGw4Sdo8gQ9ifTqyWsxuWWW8Go6hE6XFs05Q4txr4CR5uqQTa5eDeLbBfMxoC6ssQAvD_BwE

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg bruger også maizena til mit pandehår hver dag, da jeg føler, at det giver fylde og at håret ikke fedtet så hurtigt, som hvis jeg blot vasker det med low poo-shampoo.

  Hvordan synes du, at arraowroot er forskellig fra majsmel/kartoffelmel?

  Jeg har langt hår og har prøvet at bruge flødeskum i længderne inden jeg går i bad. Det giver simpelthen så skinnende blødt og fugter håret helt vildt. Bare lige et tip. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Malene,

   Er faktisk lige ved at tjekke en ny opskrift med majsstivelse (majsmel har jeg ikke god erfaring med).
   Lige nu synes jeg at det klynger mere sammen en arrowroot, men ellers er jeg godt tilfreds. Har ikke prøvet kartoffelmel endnu:)
   Tak for tippet med flødeskum;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for rigtig god inspiration!
  Er meget begejstret for tørshampoen, som fungere genialt i mit tykke mørke hår. Har ikke længere problemer med skæl og tør hovedbund mellem mine efterhånden sjældne hårvaske:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Ej hvor godt Louise, er også selv rigtig vild med den! Har som sagt testet flere opskrifter, men den her er klart bedst i mit hår også;) Hvis du døjer med tør hovedbund og skæl, så skal du evt. prøve at skylle med æblecidereddike🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vil bare lige tilføje at kartoffelmel og rå kakao pulver også virker rigtigt fint 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Blaksted

   Tak Charlotte;)!
   Testede både kartoffelmel og majsmel, og begge dele fungerer. Personligt fungerede arrowroot bedre i mit hår i løbet af dagen. Men det varierer helt sikkert fra person til person:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Green Smoothie 2.0