DIY Almond Milk - Mandelmælk på 5 minutter

Finally! Slut med plastik skuresvampe #zerowaste

vsco-photo-1-6

Jeg har længe gået og spekuleret over, et alternativ til de klassiske plastik skuresvampe (dem der i alle de sjove farver!). Man bruger dem til de er klamme, og så ryger de ud. Ikke super bæredygtigt, men hver ting til sin tid. Jeg startede med at købe nogle genbrugelige svampe i det mindste. De kunne vaskes og dermed genbruges. Det er stadig super smart på badeværelset, hvor jeg gerne vil kunne vaske svampen efterfølgende. I køkkenet har jeg bare haft brug for noget, som kunne skure ordenligt, og få alt det væk som min opvaskebørste ikke får. På en tur i min yndlings Super Brugsen på Vesterbro, lykkedes det mig ENDELIG<3

Takket være mærket Suztain, fandt jeg nogle 100% naturlige svampe. De er lavet af Luffa planter (ja jeg var også blank, men google er din ven;)). De ligner mest af alt en firkantet hamphandske, og kan rent faktisk også bruges til exfoliering af kroppen, win-win. De holder i op til 6 måneder ved dagligt brug, og kan vaskes i op til 95 grader.

Der er derfor KUN fordele ved at skifte dine plastik-svampe ud:)

 • 100% naturlige (lavet af plantefibre)
 • Efterlader ikke mikroplast i køkken, på køkkengrej og skyllet med ud i vandet
 • Kan genbruges i op til 12 måneder
 • Kan komposteres #loveit
 • Ridser ikke
 • Kan bruges til exfoliering af kroppen
 • De er håndlavede i Egypten i en familievirksomhed, hvor de til produktionen også har ansat nødstedte flygtninge fra Sydsudan og Syrien.

Læs mere om svampen og dens fordele her. Derudover nævner de også en af mine yndlingstips i dagligdagen:

TIP: Brug overskydende kogende vand du har kogt til te, kaffe og lignende, og hæld det over din svamp, opvaskebørste, tandbørste eller andet, som altid lige har brug for at få dræbt nogle bakterier. Det skader ikke nogen at gøre den slags lidt oftere;)
vsco-photo-3-4
vsco-photo-4-2
vsco-photo-2-4

4 kommentarer

 • Malin Waak

  De lyder da meget gode, men jeg er stadig på jagt efter svampe der erstatter de almindelige farvede svampe med mørkegrøn skrubbeoverflade men minus mikroplastic. Dvs. bløde med skrubbeevne og ikke alt for store. Den der opfinder dem er min nye ven, især hvis de ikke koster 50 kr (som dem jeg fandt, dog for store og klodsede)gør 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Jeg har nogle fra Maistic du måske vil synes om:=)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine

  Yaaaay for Suztain! Der er mange af deres produkter jeg gerne vil prøve! Har også købt sådan en svamp, men min er suuuuper hård og jeg ville aldrig bruge den til kroppen😂 Hvad er det for nogle farverige svampe der er på billederne i midten? Er de også uden mikroplasr? Jeg har droppet de alm plastiksvampe helt, fordi de afgiver så meget mikroplast når man bruger dem🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Haha det skulle være til tørbørstning, eller måske til fødderne tænker jeg;)! Jeg kan faktisk ikke huske hvor jeg har dem fra eller hvad de er lavet af? De er bare genanvendelige, da de kan vaskes. Ellers har jeg faktisk bare brugt almindelige “vaskeklude”, men ikke helt kunne finde noget, som var så godt som en svamp. Men nu er der et godt alternativ, yay;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Almond Milk - Mandelmælk på 5 minutter