DIY Havre & Matcha Ansigtsmaske

30 Day Minimalist Challenge – Dag 1-10

img_8407

HVORFOR: Jeg hørte om The Minimalist Challenge (down-size challenge) for første gang i en podcast, da jeg var i New York sidste år. Der købte jeg også bogen “The Life-Changing Magic of Tidying Up”, egentlig som en gave, men endte med at læse den på én dag.

Det satte en masse tanker i gang, om hvordan vi tit bliver lidt for “afhængige” af ting, og tillægger dem lidt for meget værdi og magt over vores lykke. Jeg var i New York i en hel måned, og havde kun hvad der kunne være i én kuffert med. Det viste sig at være en kæmpe befrielse, og ikke en følelse af at mangle ting, som jeg havde frygtet. Havde pakket godt, så manglede ikke noget specifikt, men det lille udvalg, gjorde at jeg brugte LANGT mindre tid på at vælge f.eks. outfits haha. Derfor blev jeg lidt bidt af hele “minimalist” tilværelsen. Det er både en god måde at fjerne fokus fra ting og lære at sætte pris på andet i livet (håber jeg). Men ideen er også, at man får øjnene op for ALLE de ting man allerede har, og som man gerne vil beholde:) Udover det, så er der en mulighed for at gøre det hele mere bæredygtigt, og ikke bare smide tingene ud:

BÆREDYGTIG OPRYDNING

GIVE TING VIDERE: Selvom du vælger, at skille dig af med noget, kunne det jo være andre kunne få glæde af det. Bøger man synes andre skal læse? Tøj som klæder veninderne bedre? Dit trash kunne være andres treasure. Min veninde fik et helt adidas sæt, kunne egentlig rigtig godt lide det, men brugte det sjældent. Det så sgu bare bedre ud på Freja (min veninde), så nu er det hendes:)

DONERE TIL VELGØRENHED: Mange velgørende organisationer samler på dit gamle l*rt. Enten kan de sælge det videre, donere det til folk som mangler det ELLER f.eks. med tøj, nedbryde stoffibrene (på selv dit slidte og ødelagte tøj), og sælge det til tekstil-branchen igen. Nederst har jeg listet alle muligheder for at sende ting videre i systemet.

REGLERNE:

Den køre i 30 dage, og hver dag skal du finde flere og flere ting at skille dig af med. 1 ting på dag 1, 2 på dag 2 osv. Så gælder det om at se hvor langt man kan komme! Holder man helt til dag 30, er du kommet af med 465 ting. Siden min tur til New York og hele midt crush “kondoing” (at rydde op efter Marie Kondo’s regler i bogen), har jeg allerede givet rigtig mange ting væk, og senest al min ekstra make-up til Reden (læs mere her). Men det gør bare udfordringen sjovere, ellers havde det næsten været for let;)!

Jeg startede d. 1. og er derfor på dag 12 nu, her får i lige et indblik i hvad der er røget fra dag 1-10 (eller pt. ligger i en kæmpe bunke derhjemme;))

NOTE: Ifølge reglerne skal man faktisk fysisk være kommet af med tingene inden midnat (smidt ud, solgt eller doneret), men da jeg gerne vil have et overblik over hvor meget det fylder, er det pt i stuen;)!

Dag 1: Trøje

Dag 2: Træningssæt, bukser og trøje (givet til veninde)

Dag 3: Halskæde, damper (jeg aldrig bruger) og en skål

Dag 4: Mere tøj! (buksedragt og 3 trøjer)

Dag 5: 2 cremer, en neglelak, dimmer til at påføre hårfarve (har ikke farvet hår i 3 år! og en sæbe

Dag 6 – 10: Gik amok i tøjskabet samt lidt nips, vil ikke vise det hele før til sidst;) Men sko tæller kun som sæt! Den regel har jeg lige lave;)

Hvis i tør, så synes jeg at i skal lege med! Tag mig gerne på jeres insta-story hvis i går i gang, kunne være sjovt med lidt minimalist opbakning nu når det begynder at blive hårdt;)! #simplyliving #minimalistchallenge

img_8404 img_8403 img_8401

Hvor skal jeg gøre af mine ting:

  • RØDE KORS tager ikke kun imod tøj men også nips og ting til boligen. Tøj kan indleveres i alle containere og butikker rundt om i landet. Nips er kun nogle steder, men du kan læse det hele her. De tager også dine slidte håndklæder og bruger fibrene til at lave nye stoffer som kan bruges igen. Jeg har selv støttet deres kampagne Smid Tøjet i flere år.
  • Reden på Vesterbro kan bruge alt hvad du har liggende af dullegrej og hygiejne ting. De tager også imod tøj, men kun hvis de har plads til opbevaring. Du kan evt. ringe og snakke med dem:)
  • Gratis Ting er et godt forum, hvis du gerne vil af med noget, og ikke engang magter at slæbe det ned/op/hen til skrald eller genbrug:)
    TIP: De er lokale så find den til din by eller område:)
  • Genbrugsstationer, så dit affald lander de rigtige steder:)
  • Diverse lokale genbrugsbutikker og velgørenhedsorganisationer, snak med dem og hør hvad de ville være interesserede i at modtage.

img_8400

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Havre & Matcha Ansigtsmaske