Gulerods & Gurkemeje Smoothie

30 Day Minimalist Challenge – Dag 11-20

741d1beb-0680-43f9-a0af-ddd3b5523cc7

Vi er nået til dag 22 i mit nye downsizede liv, og jeg er kæmpe fan! Du kan læse reglerne og første del om HVORFOR jeg er startet på denne sindssyge minimalist challenge HER.

Det begyndte at blive lidt hårdt efter dag 14, og jeg havde faktisk været igennem mit køkken 2 gange. Kunne godt se at jeg var nødt til at gøre noget drastisk for ikke at ende 1) uden ting fordi jeg er for stædig til at give op! Eller 2) som en kæmpe taber der måtte give op! Derfor brugte jeg HELE lørdagen på loftet…

På billedet foroven kan du se hvordan min stue så ud, efter jeg havde været oppe og fjerne alt jeg ikke ville gemme. Da jeg hader at være på loftet var jeg ret grov til at sortere!

FRA 56 TING TIL 210 TING

I fra dag 11 til 20 sker der et KÆMPE spring i det antal ting man skal af med. Det var både fedt at blive ægte udfordret, men jeg blev også liiidt nervøs for resten af dagene. For at holde styr på ALLE de ting jeg skillede mig af med, lavede jeg et lækkert EXCEL-ark som jeg så bare har fyldt ud:) Hvis i vil have det tilsendt, så send mig en email på cecilie@simplyfit.dk. I kan både få skabelon og det udfyldte ark for at finde inspiration.

UDFORDRINGER

Jeg var som sagt igennem mit køkken 2 gange, men har ikke noteret madvarer som “ting”. Det mener jeg sagtens man kan hvis madvarer er en af de ting som man måske er dårligere til at få smidt ud eller køber meget af (mel, pasta, konserves osv.). Til gengæld kom jeg af med meget nips og gamle kopper jeg ikke brugte. Køkkenet var nemt for mig, da jeg bruger det meget og derfor hurtigt kan tage stilling til om jeg vil savne det. Der hvor jeg fik problemer var når vi kom til:

 • Arvestykker
  På loftet lå en del fra min farmor, som døde for et par år siden, og som jeg ikke havde kigget igennem siden. Jeg fandt blandt andet et armbånd som jeg havde glemt jeg havde, og nu bruger hele tiden! Andre smykker valgte jeg at donere til Røde Kors, da min farmor lever videre i mine minder, og ikke tingene som sådan.
  TIP: Hør andre i familien om de er interesserede, hvis ikke, så kan du med god samvittighed sælge/give tingene videre til nogen som vil sætte pris på det.
 • Gaver
  Ja, der er flere ting jeg ikke har taget billeder af, fordi min familie og venner måske ser en af deres gaver de har givet ryge videre haha. Personligt tager jeg mig ikke af den slags, har man givet noget væk så er det ligesom ude af ens kontrol. Men derfor behøver man jo ikke jokke på hinandens følelser, så be gentle;)
  TIP: Men det KAN være svært at skille sig af med, og derfor kan et tip være at ligge det i en “måske-bunke” til en af de senere dage, og kigge i den når du RIGTIG er i “minimalist-mood”! Så ryger ALT haha.
 • Ting med “historie”
  Det kan være alt fra toppen du havde på da du scorede din kæreste, til dine gamle mælketænder. Bringer det dig indre glæde at se på dem, og finder du det jævnligt frem for at mindes de gode tider med nyforelskelse og tandfeer, jamen så skal de jo blive! Ellers er det altså UUUD.
 • “Praktiske ting” (du bare ikke har haft brug for endnu)
  På min liste her kan nævnes det strikkegrej jeg havde gemt fra min farmor. Jeg havde en ide om at jeg ville hygge mig med min nye strikkehobby på kolde vinteraftener. Men her 2-3 år senere er realiteten bare, at jeg ikke fik det brugt. Kunne jeg finde på at starte på det engang om 10 år? Muligvis, men nu syntes jeg at det skulle hen til nogen som ville sætte pris på det.

91097534-f0bb-46ad-9e83-00a340bdd4a8

HVAD RØG DENNE GANG

ALT for meget til at kunne liste det! Men det er alt fra sushi-dyppe-skåle og kompostbeholdere til “støvle-stivere” (du ved de der plastik-dimser man kommer i lange støvler så de ikke falder sammen #pissesmart). Vil du have hele listen så send en mail eller skriv en kommentar forneden;)

BENEFITS

 • Mine ting bliver brugt!
  Alt hvad jeg har givet videre, ender jo med at få et nyt liv. Havde en kvinde som kom for at hente AL famses gamle strikkegrej. Hun arbejdede for en bemandet legeplads i Mjølnerparken, og det ville de bruge til at samle børn og unge omkring, som en aktivitet. Vi faldt i snak, og det viste sig, at de også samlede tøj osv. ind. Hun endte derfor med at gå med en kæmpe taske, fyldt med tøj og sko også. Det var fedt allerede at se glæden, og vide at det ville blive værdsat, fremfor bare at samle støv på loftet.
 • Jeg har mere plads!
  Det siger lidt sig selv, men det er fandme rart!
 • Jeg har fået mere overskud
  Det hjælper at de ting du kigger på er ting du enten kan lide eller har en funktion. Det står mere frem i ens hjem, og jeg kan nemmere finde de  ting jeg skal bruge, når de ikke ligger blandt 10 andre ting jeg aldrig har fingrene i.
 • JEG FINDER TING JEG HELT HAVDE GLEMT –
  men som jeg elsker, så det er præcis som at have købt det på ny. Som min “nye” yndlings hat her til efteråret. Den købte jeg i London sidste år i December, og nu er den jo perfekt til overgangsvejret:)

Er du blevet hooked? Så er det bare med at komme i gang. Husk at reglerne står i mit første indlæg du kan læse her. Og så vil jeg gå i krig med resten af min challenge, jeg har næsten klaret mig gennem dag 23 allerede #stræber;)

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with hb1 preset 11c3aaf7-b27c-4b94-b920-91c24839320b 1c3d0316-abdb-4100-9d00-4b18a8546789

8 kommentarer

 • Marie

  Hej Cecilie, spændende projekt du har kastet dig ud i og rigtig god blog i øvrigt 😉 Du må også meget gerne sende din liste over ting du har smidt ud til mig :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Marie, det er sendt;) Held og lykke med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Det er så skønt at læse dine oprydningsblogs! Måske fordi jeg selv har virkelig meget der skal ud. Du må meget gerne sende din liste over ting du har smidt ud, til mig, så kan jeg måske få lidt inspiration til at komme i gang 🙂 Hilsen en ny følger

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Lærke, hvor er det dejligt at høre! Jeg er næsten færdig med de 30 dage (på papiret i hvert fald;)). Smider lige nogle farver på arket når jeg er færdig og så sender jeg det over:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

   Skriver lige her i stedet, jeg kan ikke finde mailen fra dig, kan jeg få dig til at sende det til mig igen, både det tomme og det udfyldte ark? Mange tak. 😊laerkelr@hotmail.com

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Jeg sender det igen:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Virkelig imponerende, jeg syntes generelt jeg er god til at smide/ryde ud i forskelige egendele reglmæssigt. Men jeg tror faktisk alligevel jeg ville have godt at udfordre mig selv på den måde!

  og forresten, hvor er din hat fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Hej Ida, det syntes jeg også selv at jeg var inden jeg startede, men det er som om at man finder en helt anden mentalitet frem. Ligesom styrketræning, så bliver “udsmidnings-musklen” virkelig stærk til sidst haha…!
   Den er fra Maison Scotch:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerods & Gurkemeje Smoothie