ADVENTS GIVE AWAY #1 Gua Sha fra Honest Beauty Talks

NO MAKE-UP CHALLENGE – 7 Dage Uden Make-Up

e3b04f73-1d01-40e9-8ef9-9f0f71108d77

Jeg har gået og tænkt længe over, at prøve en uge i denne verden, uden at have make-up på! Det lyder måske ikke af så meget, og der er da ofte dage hvor jeg dropper mascaraen eller lignende, men det alligevel ULTRA sjældent jeg kommer afsted, uden at have rettet så meget som et øjenbryn (selvfølgelig begge to) eller fjernet lidt sorte rander. Inde i mit eget hovede er det næsten make-up fri, men det er det jo egentlig ikke. Tænk hvordan mændene har det HVER dag (GISP!).

Når men der er alligevel langt fra tanke til handling, og det var faktisk først da jeg en mandag morgen havde GLEMT min make-up og har været i bad efter morgentræning, at jeg tænkte “godt, så blev det den her uge!”.

Jeg gik derfor fra gym, op på mit arbejde og gennemførte en hel dag med møder og frokost ude tror jeg endda, uden så meget som at have fjernet det shine man får efter sin creme (min er olie-baserede). Jeg stillede lynhurtigt nogle regler op, og på billedet kan du se hvordan mit no-make-up-make-up-kit så ud.

fcc0a6fc-3b74-453a-8e67-bc0155d282fd

REGLERNE:

 • Ingen make-up i 7 HELE dage
 • Ingen undskyldninger til folk om hvorfor du ser så træt (heller ikke hvis de spørger om du er syg)
 • Ingen selvbruner eller andre tricks
 • Ikke noget med at aflyse eller rykke aftaler den uge

MIN RUTINE:

Hvad jeg gjorde istedet for make-up var, at sørge for at min hud havde de bedste betingelser, for at stråle i dens helt naturlige glød, shit. Jeg gjorde derfor følgende:

 • Børstede mine øjenbryn
 • Bukkede mine øjenvipper
 • Gua Sha massage! Og tørbørstning om morgenen
 • Gøre ekstra ud af håret! En dårlig hårdag oveni er kritisk!
 • Brugte min yndlings parfume
 • Masser af læbepomade! (uden farve selvfølgelig)
 • BONUS: Tog lækkert undertøj på!

HVORDAN GIK DET SÅ?

De første to dage gik egentlig fint, selvom jeg var meget bevidst om at jeg manglede make-up! Det var bare lidt nyt og spændende, og jeg synes at jeg havde et par ok hårdage (det begynder man at gå MEGET op i). Dag 3 og 4 derimod var ret hårde, og jeg følte mig mere træt end jeg plejede, bare ved tanken om mit eget udseende! Blev faktisk overrasket da en fyr tjekkede mig ud på vej ind i Helsemin, først tænkte jeg straks at han sikkert tænkte “hold da op hun ser træt ud!” men efter et realitetstjek, kom jeg frem til, at det sgu nok ikke var det han gik så meget op i.

Om torsdagen (dag 4) følte jeg mig både lidt sløj, og jeg var også på vippen med en hårvask (se billede forneden), så der følte jeg den absolut ikke! Var på optagelser med mit arbejde, og var i det hele taget ude og møde mennesker en dag hvor jeg allerhelst var blevet under dynen. Der kunne jeg godt mærke, at make-up kan være en maske man bruger til liiige at komme igennem, og det er egentlig ret fedt. Så hvis nogen har mødt mig i uge 38 omkring torsdag, så undskylder jeg for mit trætte look!

På dag 5 begyndte jeg at vænne mig til det, og var stadig ikke blevet spurgt om jeg var syg eller træt, selvom jeg ellers havde følt at alle mine kollegaer HELT sikkert tænkte det. Jeg bemærkede at jeg smilede mere, for hvis min karisma viste overskud, så lagde man måske ikke så meget mærke til lidt rander under øjnene eller blege kinder.

Tænkte VIRKELIG meget over ikke at pille i min hud om aftenen, da jeg jo ikke kunne dække røde mærker, og så drak jeg EKSTRA meget vand for at forsøge at holde urenheder væk.

Lørdag havde jeg faktisk aftalt at tage ud, og det var jeg naturligvis nødt til at holde! Det jeg gjorde var at give min hud en god ansigtsmaske, og så krøllede jeg fandme håret! Det gør jeg sjældent, men følte at der skulle ske et eller andet. Fik kun lidt billeder hjemmefra inden jeg tog ud, men der får man en ide om hvordan det så ud.

Søndag foregik hjemme i sengen, så ALT GODT DER! Og vupti, så var den challenge klaret.

img_8893
(Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag morgen)

img_8894Lørdag med krøllet hår, shiny face og på vej i byen, søndag morgen med hoodie og trætte øjne.

KONKLUSION:

Har normalt intet problem med at folk ser mig uden make-up, træner uden og jeg fjerne absolut make-up om aftenen og når der er dates tilstede. Det sagt, så følte jeg mig i starten bare mere sjusket, som om jeg var kommet afsted i en krøllet skjorte (hm, det sker nok oftere end jeg vil indrømme), eller har en plet på tøjet. I kender godt den der følelse af at der bare er noget der ikke spiller og det er ude af ens kontrol!

Det sagt, så var det også en befrielse! Sådan her ser jeg nu engang ud, og det lykkedes mig med et ok selfie her og der. Morgenerne går hurtigere, man bruger lidt mere tid på hår og tøjvalg dog. Og billederedigeringen til insta er sgu også nemmere haha. Jeg smilede mere, og gjorde mere ud af at folk mødte mit humør, resting-bitch-face uden make-up er altså bare ikke nice.

Da forsøget var slut, glædede jeg mig til at bruge make-up. Jeg er flere gange end før, smuttet afsted uden at rette det mindste til både indkøb, holdundervisning i Senses og lignende. Vigtigst af alt, så ved jeg, at jeg ikke panikker og må tømme hele Sephora næste gang jeg glemmer min make-up;). Det vigtigste jeg indså var nok, at det faktisk kun er inde i mit hovede, at en dag uden make-up er en katastrofe, alle andre er jo ligeglade #simplybeauty

BONUS: STAY HYDRATED og tilføj masser af fugt til din hud, så ser den bare bedre ud!

INFO: Alle billeder er uden filter (of course!) men jeg jagtede det gode lys haha!

img_8515 img_8553 img_0392 bcc3ad43-6917-46f2-934e-fd929d76616d Processed with VSCO with f2 presetENESTE BILLEDE MED FILTER

2 kommentarer

 • Hvor er det sejt! Og genialt forsøg, det må jeg lige prøve at tage mig sammen til og prøve på et tidspunkt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • simplyfit

   Haha ja man lærer i hvert fald en masse om sig selv og sine egne usikkerheder!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTS GIVE AWAY #1 Gua Sha fra Honest Beauty Talks