MY WEEKEND DETOX GUIDE

Dental Hygiene – Natural & Sustainable

DANSK/ENG (coming soon)

Det er det sidste jeg gør inden jeg går i seng, og det første jeg gør når jeg står op om morgenen… Nej det er ikke at tjekke min IG, men at børste mine tænder!
Før instagram (men efter der er sat musik eller podcast på) starter min morgenrutine på badeværelset. Udover det dejlige ved at komme af med sin morgenånde, så er det jo 8 timers (nok mere 6 for mange af os) bakterier i munden vi skal have renset ud. Når vi ikke drikker eller spiser noget i løbet af natten, så ligger bakterierne bare uforstyrret i munden og hygger, hvilket er den primære grund til de dårlige morgenånde.
Jeg nøjes ikke med “bare” at børste dem, men har en hel “mund-rutine”. Bare rolig, den er helt naturlig og bæredygtig, så du kan bare gå i gang med god samvittighed.

STEP 1: Tungeskraber

Ayurvedaen (indisk medicin) går meget op i at rense mund og tænder grundigt, derfor bruger de blandt andet en tungeskraber. Den har jeg også indført og er blevet helt afhængig. Den fjerner belægninger på tungen, hvilket føles helt fantastisk om morgenen.
Bestainable TIP: Køb en tungeskraber i stål og ikke plastik

STEP 2: Tandbørstning

Jeg børster tænder i en hjemmelavet naturlig og zero waste tandpasta. Det er der meget delte meninger om, så you do you, men indtil videre er min tandlæge stadig tilfreds med mine tænder;)
OPSKRIFT: Kan fås i min bog Naturlig Beauty
Bestainable TIP: Køb en bæredygtig bambus tandbørste i stedet for plastik, min yndlings lige nu er Bio Børsten. Derudover er jeg også blevet ret hooked på “tandpasta-taps” når jeg rejser. Mine har jeg fra iLoveEcoEssentials <3

STEP 3: Tandtråd

Jeg var over 25 før tandtråd blev en fast del af min daglige tandhygiejne. Men nu sidder den der, minimum en gang om dagen i hvert fald. Mine tænder sidder tæt, så det er ret nødvendigt for mig for at kunne komme ind i mellem. Hvis du er i tvivl om du behøver at bruge tamdtråd, så prøv det i mellem kindtænderne og lugt til det. Ved godt det lyder underligt men just try it haha…
Bestainable TIP: Min tandtråd er fra DENTAL LACE købt in min yndlings butik i NYC Package Free. Køber altid refills når jeg er i derovre. Slut med at smide plastikbeholdere ud og alle Dental Laces refills kommer i komposterbar indpakning #zerowaste

BONUS: Bakterier i munden er linket til større inflammation i hele kroppen og i hjernen hvilket har effekt på den del der er relateret til hukommelsen!

Zero Waste, Zero Excuses & Zero Huller I tænderne…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY WEEKEND DETOX GUIDE