Meditation Challenge #7

HOW-TO Avoid A Hangover

Du tænker sikkert “HA! Det har jeg hørt før, kaktus piller virker IKKE!” eller “Hvad fanden ved du om det, du lever af grønne smoothies ifølge din IG, de giver dig jo ikke tømmermænd, duh!”, men så vil jeg da lige starte med et kort run-down omkring HVORFOR jeg føler jeg kan skrive det her indlæg;)

Jeg er 31 år og har siden jeg var 15 arbejdet i weekenden. Fra 0. klasse op til 3.G spillede jeg også håndbold, og nej de kampe lå ikke efter kl. 17.00. Jeg har undervist hold (løb, funktionel træning, personlig træning, SCC og reformer) HVER weekend de sidste 10år og selv nu med fuldtidsjob, har jeg hold kl. 9.30 om lørdagen og 10.00 hveranden søndag i Senses. Selvom jeg ikke altid viser det på min IG, så har jeg mange venner der vil kunne verificere at jeg IKKE går tidligt hjem eller siger nej til Tequila Shots hver fredag. Tværtimod. Derfor har jeg siden jeg startede med at drikke, måtte udvikle et system, som gjorde begge livsstile mulige. Det er bare det jeg vil præsentere for jer nu;)

BONUS INFO:

  • Hvor jeg er vokset op, startede vi med at drikke til privatfester i 7. klasse.
  • Jeg havde et års tid da jeg fik kørekort og bil, hvor jeg ikke drak da jeg hellere ville køre hjem. Jeg drømmer mig stadig tilbage til dengang af og til haha.
  • Jeg drikker primært alkohol for at blive buzzed eller fuld, nyder det ikke helt endnu, så hvis det ikke er for påvirkningen, så vil jeg hellere drikke vand.
  • Jeg tager ikke stoffer, og aner ikke hvad effekten er kombineret med alkohol og dagen derpå, så hvis nedenstående ikke fungerer for dig mens du er påvirket af andet end alkohol, så undskylder jeg lige på forhånd
  • Jeg kan ikke finde ud af at holde mig til 1 slags spiritus på en aften, så det tip er ikke testet af

THE HANGOVER CURE

Jeg ved godt du gerne ville have haft dette post i starten af december (eller starten af teenage-årene), men det er jo først når ting gør rigtig ondt, at man får en motivationsfaktor stor nok til, at ville ændre nogle ting i ens liv til det bedre. I dette indlæg vil jeg dele min hemmelighed til et stort set tømmermændsfrit liv! For selv her på udgangen af mit 31. leveår, er vi stadig under 10 gange jeg har måtte ligge vandret for at overleve dagen derpå.

DISCLAIMER: Dette blogpost er absolut ikke skrevet til dig der vil vågne FRISK op hver lørdag/søndag og frabeder mig alle “så skulle du prøve at have børn” kommentarer, da dette indlæg åbenlyst er skrevet ud fra min egen tilværelse;) Dette er tips til dig, der gerne vil have MINDRE hovedpine og bare en smule mere overskud når børnene hopper i din seng 6.30 (hvis du er heldig) eller bare have en bedre søndag, efter en aften med for meget rødvin eller shots til kl. 5. Det er ikke kun til clubberen:)

TIP 1: THE MOST IMPORTANT MEAL

Ja den er god nok, der skal lægges en bund INDEN drikkeriet starter, og det er klart bedst at spise moderat i løbet af dagen, frem for at overspise lige inden du skal ud eller under en middag med alkohol. Dels vil du føle dig herre oppustet, men du vil også have en tendens til at drikke mere, da du jo ikke rigtig kan blive fuld med al den mad!

BONUS INFO: Cheap Drunk er en ting, du bliver klart hurtigere fuld uden mad i maven. Det er bare meget sværere, at kontrollere din brandert, så HIGH RISK! Hvis jeg dagen derpå har følt “hey, der er nok en jeg burde give en undskyldning i dag!” eller “Var ham bartenderen fra i går virkelig min soulmate som jeg skal adoptere en hund med, bare fordi han kunne gætte min yndlings drink da  jeg bestilte den 4. gang?” så er den aften stensikkert startet uden et ordentligt måltid… #sorry

TIP 2: STAY HYDRATED

Har valgt at dele denne op i 2, da jeg kan have 2 personligheder når jeg drikker og de agerer forskelligt, jeg er primært den sidstnævnte meeen på en god dag den første. Igen så er det selvfølgelig også bedst hvis du har drukket vand i løbet af dagen, det skal du generelt gøre, tips til det her.

Den fornuftige:
Efter kl.2 på klubben/baren, slår du over til vand i stedet for at jagte flere tequila shots! Havde du været super fornuftig havde hveranden tur i baren været h2o, meeeen så havde du nok heller ikke behøvet at læse dette post, just saying. Men er der en fornuftig stemme der kan komme frem til dig på det her tidspunkt, så er det her du hopper på vandvognen. Tro mig der er stadig alkohol nok i kroppen til at holde dig kørende et par timer endnu;)

Den knap så fornuftige:
Du vælter op af trapperne og ind af døren med en MCD pose under armen, og her gælder det om at udnytte, at din krop lige nu er lammet nok til at du kan gøre hvad som helst ved den. Derfor skyller du minimum 0,5 (helst 1 liter) vand ned! Ikke tænke for meget, just do it! Børst gerne tænder og vask make-up’en af, det er bare SÅ meget federe at vågne op til, men vigtigst er VAND!

Tip: Stil dette sæt frem på natbordet (et stort glas vand og 2 panodiler) INDEN du går ud, så er chancen større for at det rent faktisk sker. Jeg er ikke selv den store tilhænger af piller, men synes det skulle med til alle jer der er.

BONUS TIP: Sover du ikke hjemme, så kan oliven olie og toiletpapir SAGTENS fjerne make-up og ALLE har vand i hanerne.

TIP 3: SET THE ALARM

Hvis du skal op på noget bestemt tidspunkt (brunch med svigerfamilien eller som jeg et løbehold) så sætter du dine alarmer til 2 timer inden du skal op. Dette er for dit eget bedste!

  1. Gang den ringer, drikker du 0,5 liter vand, åbner vinduet og ligger dig til at sove igen.
  2. Gang (1 time senere) drikker du endnu en halv liter vand, vender dynen til den kolde side og sover videre)
  3. NU skal du op? Og du har IKKE en hel ørken i munden og ingen ide om hvor du er . Du har det heller ikke godt, men her handler det om at handle hurtigt, få tøj på, kaffe i hånden og ud af døren inden du når at opfange at du egentlig ikke har det rart. Bevægelse og frisk luft skal nok få dig videre!

BonusTip: Sæt gerne disse alarmer inden du går ud af døren eller så snart fyraftens-øllen med kollegaen begynder at stikke af.

TIP 4: SHOWER POWER

Vand er magisk, særligt når det falder fint ned i hovedet på dig efter en lang nat, og nærmest med en religiøs kraft, fylder din krop med liv og håb igen, i takt med at du bliver varmet igennem og al aftenens/nattens skrald vaskes væk.

TIP: 5: DO SOMETHING – ANYTHING

De eneste gange jeg for alvor har haft det dårligt, har været dage hvor jeg for én gangs skyld ikke skulle noget. Ved at det til dels skyldes, at jeg ikke har været ligeså nazi med ovenstående tips fordi – hey jeg skal jo ikke noget! Men seriøst, kom ud af den dør, bare lidt. Lav en kaffeaftale du ikke nænner at aflyse, gå en tur med din brors hund, hent din mad istedet for at få den leveret, A-NY-THING!

TIP 6: DO NOTHING! #sleepiskey

Altså efter du HAR været oppe. Lad vær med at pakke din kalender hele dagen, din krop har travlt med at afgifte din krop, så den har brug for hvile og ro til at gøre sit arbejde. Derfor kan du sagtens bruge tid på sofaen med god samvittighed.

TIP 7: FAKE IT TILL YOU MAKE IT

It’s all about attitude! Jeg forsøger ikke at “tillade” mig selv at have det dårligt. For det første så er det min egen skyld, så det virker super dumt at ligge og tude over dagen derpå, og for et andet, så ser jeg det som mental træning jeg kan bruge i alle andre aspekter af mit liv, hvis jeg ikke er på toppen. Du kan evt. lave et mantra for dig selv, som du bare siger så snart din krop reagere lidt på hvad du har udsat den for. Mit afhænger lidt af hvor slemt det er, men jeg svinger mellem de 3 nedenstående variationer.

Realisten:
“Cille, du har gjort det her fucking 1000 gange før, hvorfor skulle vodka shots PLUDSELIG give dig værre tømmermænd denne gang end ALLE de andre butyre. Det med at få værre tømmermænd efter 30 er en skrøne, suck it up! Du er bedre end det her..”

The Warrior:
“My body is my bitch!” Samme mantra som jeg bruger ved hårde intervaller og det betyder basically, at den ikke bukker under før jeg siger den gør!

Den optimistiske:
“Jeg drikker aldrig mere! Fra nu af er det KUN grønne smoothies og dansk-vand, min krop kan da bare vinke farvel til den her følelse af tømmermænd! For det er SIDSTE gang den får lov at nyde godt af, at kunne sove til middag og spise burger, you better enjoy it now!!!”

Du skal selvfølgelig lave din egen variation af ovenstående, ikke sikkert tough love fungerer for dig, så prøv noget mere gentle. Det handler bare om at snyde hjernen og kroppen lidt:)

Andre tips:
NO SMOKING = Røg er lig med dine tømmermænd X 100.

SOS – Hvis den er HEEEELT GAL

Du ignorerede alt ovenstående, eller læste det først da det var for sent. Wait it out! Jeg ved det ikke virker sådan, men du VIL få det bedre. Aldrig har du ikke kunne spise noget en HEL dag, men det kan godt være at kl. Bliver 21 inden du kan få en saltstang ned, and so be it. Her handler det virkelig om 2 ting:

  1. Væske (lav saftevand hvis vand ikke fungerer) og drik det i små sip ad gangen.
  2. Afslapning! Sæt din yndlingsserie på, gerne noget sjovt og godt der får dig i bedre humør, og så lig og blund til det.

Afskriv denne dag fra kalenderen, du får ikke noget ud af at forsøge at være produktiv, eller at slå dig selv oven i hovedet over at du ikke er det. Hvis du mirakuløst får det godt nok til at kunne trisse rundt i din lejlighed. Så er små praktiske opgaver gode, da det kan give dig en slags ide om at du har fået lidt ud af dagen og derfor gøre dine moralske tømmermænd mindre. Det kunne f.eks. være at, gå ned ud med skraldet, rydde op i dit køkkenskab, farvekoordinere dit klædeskab? Whatever…

Håber det kunne bruges, og meld gerne ind med andre gode tips:)

GOOODT NYTÅÅÅÅR<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meditation Challenge #7