HOW-TO Avoid A Hangover

EAT YO GREENS – 5 Tips Til Flere Grøntsager I Din Hverdagskost

Ved ikke hvordan det går med dine nytårsforsæt so far, men hvis du nu (som jeg) er over halvvejs gennem januar uden HEEELT at være i gang, så kan jeg da dele lidt tips, hvis et af dine også skulle være “Spis Mere Grønt!”. Ellers kan du jo også bare vælge at det er det nu!:) Der er masser af fordele ved at spise grønt, så i stedet for at gå dybden med de løftede pegefingre og nedtælling til sommerkroppen 2019, så kommer her mine top 5  tips, til at få mere grønt i din kost:

1. TOP OF MIND

Det er super simpelt, men som med alle andre vaner der skal ændres, så gælder det egentlig først og fremmest om, at gøre sig bevidst om hvad man vil OG HUSKE DET! Nedenstående tips er da mega nemme, men spiser man de gulerødder man har pakket dagen inden, hvis man ikke har husket dem? Jeg har flere gange haft sunde snacks i min taske men glemt alt om det, (for det plejer jeg ikke at have!) og så kom der lige kage fra kollegaen? UPS!
SÅ mind dig selv om, at mere grønt er et mål, og lav din screensaver om eller gør som mig, og send dig selv en sms om aftenen (noget a la nedenstående), som så vil være det første du læser om morgenen.

“ Hey Cille (indsæt eget navn), husk lige at du gerne vil spise mere grønt, så den der røde peber i køleskabet skal MED på arbejde!”

2. HAV DET I HJEMMET

Det er bare svært at spise de grøntsager man ikke har. Du kan have de bedste intentioner, men det er ikke altid man gider tage en ekstra tur på cyklen i minusgrader og modvind, for et broccoli hovede. Det er kun maraboupladen der kan få den slags motivation frem i en, og det er altså ikke listet som en grøntsag, endnu. Start derfor med at få handlet ind, så du har hvad du skal have og gider spise, hvilket bringer mig videre til næste punkt.

3. GÅ EFTER DIN SMAG

Det lyder måske banalt, men køb de grøntsager du rent faktisk kan lide til at starte med. Hvis rosenkål ikke lige er dig, så er det lige meget hvor mange iForm artikler du har læst om deres nærende egenskaber, du får dem sgu nok ikke spist. Det kan sagtens komme på sigt, og det er det fedeste at eksperimente med grøntsager og pludselig finde en måde at tilberede dem på, så man rent faktisk kan lide dem. Men i begyndelsen er det altså ok, at starte med tomater, hjertesalat og gulerødder. F.eks. er broccoli en af mine yndlings grøntsager, men jeg kan slet ikke få det ned råt!

4. GRØNT FØRST

Hvis du synes det er svært at inkorporere grøntsager i dine måltider, så prøv at starte med det grønne. Ligesom hvis du på en restaurant havde bestilt en simpel grøn salat som en slags forret, inden hovedmåltidet. På den måde får du det grønne først og vil muligvis også spise lidt mindre af dit hovedmåltid på grund af din grønne start;) #nemt

5. FORKLÆDNING

Selvom jeg egentlig stadig er lidt traumatiseret af en HELT LILLA lasagne min far engang fik lavet (pga. en fiks ide han havde fået med at putte rødbede i), så forstår jeg ideen med det og er egentlig on board. Det er langt fra alle grøntsager der lige helt ubemærket kan smides i en ret, MEN der er altså også opskrifter hvor det næsten bliver bedre. Alle mine grovboller er med revne gulerødder og squash, ingen smoothie er uden grøntsager af en eller anden art, og kan faktisk bedre lide selleri-bøffer end frikadeller SÅ alt er muligt, bar leg lidt med det og google lidt opskrifter!

Håber det kan hjælpe dig med at få lidt flere grøntsager i din diæt, jeg er i hvert fald kommet godt igang, 1. januar eller ej, det er aldrig for sent at sætte nye mål;)

Nedenfor er weekendens indkøb  fra Løs Market hvor jeg handler så ofte jeg kan, for at minimere mit forbrug af emballage og affald. grøntsger og frugt har jeg i mine økologiske stofposer fra The Organic Company, som er et af mine danske yndlingsbrands (se selv min ønskeliste). De våde ingredienser er i min all time favorite glas flaske fra BKR, som jeg jo aldrig forlader lit hjem uden<3 #zerowasteshopping

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOW-TO Avoid A Hangover