ISTERNINGE-FACIAL

ZERO SHOPPING CHALLENGE #8

Ved jeg er bagud med mine Challenges, men det er ikke fordi jeg ikke har været i gang, jeg har simpelthen bare ikke haft tid til at skrive det hele ned. Den gode nyhed er at det lykkedes mig at få færdiggjort min bog nummer 2, så glæder mig til April 2019! OG nu har jeg også tid til at indhente alt det forsømte! Men hvad jeg IKKE har forsømt er mine Challenges, så lad os bare komme i gang;)

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville hoppe med på denne challenge, men det fede ved at blive ved med at udfordre sig selv (selv med små ting) er, at man lige pludselig kan overskue nogle af de større challenges i livet! Det var min veninde Simone som spurgte allerede tilbage i December, om vi ikke skulle prøve at køre at år uden at købe noget. Min første reaktion var HELL NO, men det jeg skrev var “hmm måske”. Vi summede lidt over det, og så besluttede vi os for at gøre det #justdoit

Vi blev enige om nogle regler som du kan læse nedenfor, og så gik jeg i gang med at forberede lidt, dvs. købe hvad jeg vidste på stående fod at jeg manglede, hvilket ikke var meget haha.

Troede faktisk SÅ lidt på mig selv at jeg ikke ville skrive om det, før vi var godt igang! Så nu her i slutningen af februar, føler jeg at jeg godt kan give jer et overblik og en status på de første uger. Men først lad os lige gennemgå reglerne:

HOVEDREGEL:

 • DON’T BUY ANYTHING! IngenTING og her gælder alt fra tøj, møbler, køkkenudstyr og hårspænder. 

UNDTAGELSER:

 • Essentielle ting som skal erstattes (f.eks. ville jeg ikke kunne leve uden min blender, så dør den i år, så køber jeg en ny, MED DET SAMME!)
 • Kids: Simone har børn, og de skal jo ikke lide under vores lille spil, men jeg stoler på at hun ikke køber uhæmmet haha.
 • FRI-PAS: Vi fik hver ét fripas og så får vi også et til vores fødselsdag;)
 • LIFE: Dukker der noget op, så tager vi den som det kommer. Jeg skulle blandt andet have photoshoot til min 2. Bog i starten af Januar som krævede nogle props og Simone skulle sætte et hus i stand til salg, som også krævede nogle ting her og der, som jeg selvfølgelig ikke synes hun skulle tabe på inden vi overhovedet gik i gang. Life happens. 

BUT WHY???

Ja det spurgte jeg også mig selv om, men det er faktisk åndsvagt fedt at komme til bunds i de ting man har og ikke bare købe ting hovedløst SAMT muligheden for at spare en masse penge. 

GETTING READY

Det krævede en lille smule prep, hvilket jeg jo ikke er mester i, så jeg gjorde nedenstående løbende da jeg rendte ind i det.

 • Afmelde sig alle nyhedsbreve fra shoppingsteder
 • Fjerne eventuelle apps på telefonen som H&M og ASOS (havde dem heldigvis ikke)
 • Unfollowe alle brands jeg var tilbøjelig til at shoppe fra på IG

LEARNINGS SO FAR

Det er lidt ligesom sukker-afhængighed, til at starte med er det det ENESTE man kan tænke på. “Jeg må ikke købe noget, jeg må ikke købe noget, JEG MÅ IKKE KØBE NOGET!”, men så begynder man stille og roligt at glemme at det overhovedet er en mulighed.

Indtil videre har det kun frigivet penge og så har jeg fundet ud af hvor meget der egentlig dukker op på sociale medier! 

Allerede inden vi ramte 1. Februar havde jeg brugt mit fri-pas! Vi skulle holde stor fest på arbejdet og jeg havde et outfit i hovedet! (Se nedenstående billede!). Det lykkedes mig at finde en oversize blazer i Weekday til 50% som jeg købte og ELSKER! Den kan nemlig bruges som kjole og jakke og både til fest og hverdag WIN!

Siden har jeg både været ude og shoppe eller OSE hedder det vel egentlig når man ikke køber noget? Og jeg har været MEGET tæt på at opgive/snyde, men har simpelthen ikke kunne få mig selv til det. Selv da jeg gik og snakkede i telefon med min far på Istedgade en lørdag i Januar, så havnede jeg bare helt automatisk inde i Kyoto (min yndlingsbutik) hvor der jo var udsalg! OG der var udsalg på min drømme regnjakke og jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre! Jeg gik bare ud og jeg har siden glemt alt om den, indtil jeg sidder og skriver dette nu. Faktisk så ser jeg kun de positive learnings:

 • Sparret en masse op på min opsparing
 • Begyndt at tænke mere over hvad jeg ellers bruger penge på
 • Er mere mindful omkring hvad jeg EGENTLIG har brug for eller hvad det bagved liggende ønske er når jeg ser noget jeg gerne vil købe
 • Har fået lavet mig en lang ønskeliste som jeg så kan se på om jeg stadig vil have når denne challenge er slut
 • Skiller mig nemmere af med ting jeg ikke vil beholde, så får ryddet ENDNU mere op selv efter min Minimalist Challenge

SNYD ELLER CHALLENGE HACKS?

Det var lidt af en kold tyrker, men jeg føler ikke rigtig at min Challenge startede før efter mit photoshoot d. 10. januar. Jeg skulle købe en masse ting til shoot og fik en del sponsoreret. Det jeg gjorde var at ALT hvad jeg kunne bytte efter shootet, det byttede jeg! Også et virkelig flot sæt tøj jeg meget gerne ville beholde, og som jeg havde beholdt var det ikke for denne Challenge. Det samme med spons, flere ting blev leveret retur, og ellers erstattede jeg det nye med mit gamle derhjemme og donerede det (f.eks. flere beholdere til rengørinsgmidler osv. Ikke super sexet, men det er en rengøringsbog jeg har skrevet haha).

Derhjemme fik jeg pludselig en lyst til at ændre hele min stue og soveværelse, helt sikkert en reaktion på at det rent faktisk nu var forbudt for mig at købe nye møbler og lave om. Jeg rykkede rundt i hele soveværelset så det virkede “nyt”, og fik skrevet ned hvad jeg gerne vil købe på sigt (nyt stativ til tøj og nogle skuffer) og så har jeg nu et år til at finde det HELT rigtige;)

Stuen rykkede jeg også lidt rundt på. Nogle møbler røg på loftet og så byttede jeg en Hay stol til 3 små puffs fra en veninde, da hun gerne ville købe stolen af mig og jeg ville have puffs istedet:) Pengemæssigt ved jeg ikke hvem der vandt, men for mig og hende var det den bedste handel ever! 

Deruover så opgraderede jeg mit “pallebord”, så jeg “snød” ved at købe maling og nogle hjul, men i min optik var det verdens største win da jeg ALDRIG har lavet noget handy derhjemme EVER! Og pludselig sleb og malede jeg 2 paller OG brugte en boremaskine (som jeg lånte) for første gang i mit liv, til at sætte hjul på. Istedet for bare at købe et nyt sofa bord, som jeg ved jeg ellers ville have gjort.

ANDET SNYD:

Jeg har fået tandbørster fra BioBørsten (som jeg bruger og elsker) og Make-up fra Glossier, men kun ting jeg rent faktisk brugte og manglede (mascara, highlighter og Brow Boy).

Det største snyd har nok været, at jeg faktisk har købt mit største ønske på ØNSKELISTEN til jul, nemlig en Silke Robe fra min venindes brand Away This Way. Men den er købt i support, for hvor tit har man lige verdens sejeste veninde som starter en fucking silkeproduktion op???? Simone får også lov at købe min bog når den kommer til April haha, man skal støtte op om sine venner, challenge eller ej #iregretNOTHING

Jeg skal nok give updates løbende, denne var lidt længere, men her er da også lige et billede af den sofa fra Bolia jeg er blevet håbløst forelsket i mens jeg har rendt rundt og window-shoppet. Men jeg er optimistisk, og har virkelig kun optur over det her indtil videre<3 #useless

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ISTERNINGE-FACIAL