ZERO SHOPPING CHALLENGE #8

DIY PALLEBORD – for dummies #howto

Hvad gør man når man er herre træt af sit sofa bord / “paller-fundet-på-gaden” men lige er gået i gang med en et-års challenge hvor man ikke må købe noget nyt??? (#zeroshoppingchallenge læs om den her).

Man laver det om! Upcycling i sin fineste forstand;)

Upcycling, also known as creative reuse, is the process of transforming by-products, waste materials, useless, or unwanted products into new materials or products of better quality or for better environmental value.”

Jeg fik lyst til at lave hele mit hjem om så snart det gik op for mig, at det kunne jeg reelt ikke før vi ramte 2020. Så selvom jeg går og fifler med nogle 2020-planer for min bolig, så skal jeg jo ikke hade min stue indtil da vel?

Derfor gik jeg i gang med mit aller første gør-det-selv projekt, som er større end at banke et søm i væggen. Jeg er sikker på at flere af jer derude er langt mere advanced end jeg på DIY fronten, men hvis jeg findes, så er der måske flere der ikke super bevandrede i Silvan, og derfor kommer der her en lille PALLE GUIDE. Jeg er selv ret stolt af resultat, selvom det ikke blev perfekt. Men aller mest stolt over, at jeg ikke bare kylede pallerne ud fra 4. og købte et ny sofabord, men nu er mega glad for det jeg havde i forvejen.

HOW TO:

STEP 1: Flirt i Silvan
Pallerne skal slibes sagde manden i Silvan, og allerede der var jeg ved at bakke ud og give op. MEN jeg tog udfordringen op. Det vidste sig at være super hyggeligt og tilfredsstillende, og alene det gjorde faktisk pallerne meget pænere.

STEP 2: Pallebad
De skal vaskes, ork… Der er nærmest ikke engang plads til en palle på mit “Københavner”-badeværelse, men hvor der er vilje er der vej. Det sidste jeg gad var at slæbe dem NED fra 4. for at finde en eller anden bilvask eller lignende. Jeg brugte bare opvaskesæbe selvom Silvan-manden sagde træ-rens #rebel.

STEP 3: Tørre
Så skulle de tørre, det gav jeg dem et døgn til inden vi kom til step 4, 5, 6, & 7… #dontquit

STEP 4, 5, 6 & 7: Male male male male
Jeg gav mine 2 lag med et døgns tørre-pause imellem, så det tog en uges tid, da det både er bunden (og rundt i alle kroge) og så toppen. Jeg havde valgt farven Dover Grey i højglans, ved ikke hvorfor, men Silvan manden var sikker på at det ville blive rigtig flot!

OBS: Vær opmærksom på at malingen kan løbe, så du skal måske fjerne nogle tørrede rester når du vender dem. Der brugte jeg en køkkenkniv.

STEP 8: HJUL!
Jep det blev også første gang jeg brugte en skrue/boremaskine (er det det samme?). Jeg lånte en af en flink fyr i opgangen og 20 minutter senere havde mit bord hjul #independantwoman

Det tog tid, men det er det bedste jeg har gjort længe:) Elsker min stue og alt foregår nu på gulvet og på træbordet! Her er lidt random billeder af hele processen og mit nu elskede bord<3 #upcycling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ZERO SHOPPING CHALLENGE #8