Nytårs Prep #naturligbeauty

1 år uden shopping – Zero Shopping Challenge

Det her er nok et af de indlæg jeg aldrig ville have forudset at skrive. Ikke at shoppe i et år, virker præcis ligeså usansynligt som det formentlig føles for dig hvis du lige overvejer det en gang. En måned? Fair nok:) 3 måneder? Ahhh nu strækker du den! 1 ÅR?! Hell no! 

Læs alle regler her: Zero Shopping Challenge

Hvad der egentlig startede som en konkurrence med en veninde (som jeg vandt by the way!), endte med at blive en mega fed rejse og challenge der virkelig har givet mig mange udfordringer men aller flest learnings!

Udfordringer

 • Tøjkriser, need I say more?!
 • Tema-fester, der skal man altså planlægge lidt, når man ikke bare må løbe ud og købe det første Costume i shoppen.
 • Sæsonskift, det er bare underligt ikke at kunne købe en ny sommerkjole eller leve i den samme sweater fra sidste år hele vinteren haha.
 • Rejser, hvad er Paris og NYC og shopping? Mega fede stadig vil jeg bare lige sige!
 • Mistet eller ødelagt tøj, der ikke må erstattes øv, RIP til min sorte jakke!
 • Samme outfits, yes ens yndlings outfits bliver brugt igen og igen og det vænner man sig til på sigt.
 • Mobil-upgrade, åh hvor har jeg savlet over den nye iPhone, men har til gengæld slået min egen rekord i antal år jeg har haft min nuværende. Den holder sgu lidt endnu:)
 • Shopping med veninder, har altid mest været en solo shopper men har virkelig ikke magtet “en hurtig  tur i Magasin” efter en kaffe, nej tak.
Nytårsaften i lånt kjole og lånte øreringe

Learnings

 • Flere penge til oplevelser! OMG det er optur, min Julegave i år blev billetter til SAINt JHN og danseforestillingen out of DUST som jeg glæder mig vildt meget til!
 • Man sætter virkelig pris på det man har! 
 • Basic Garderoben skal spille, nåede lige at købe et par støvler i december 2018 (som jeg har boet i) inden udfordringen startede, og det var et stjerne køb.
 • Nu kan jeg sy! Bukser der ikke passer længere eller tøj man godt kan redde;)
 • Guldbelagt, nej tak. Jeg sover og bader med mine smykker, så at investere i guld vs. guldbelagt har været en learning for mig. 
 • Dine veninder har herre fedt tøj de gerne vil låne dig!
 • Kvalitet og facon er vigtigere end mængden af tøj. Har skillet mig af med 3 hvide skjorter bare ikke spillede og nu vil jeg investere i en der er lækker og kan tåle mere end 1 vask. 
 • Tøjkriserne forsvandt, når det i lang nok tid slet ikke er en mulighed at købe noget nyt, så affinder man sig til sidst bare med hvad man har. Det kan være utrolig befriende!
 • Jeg har virkelig meget træningstøj! Det er det sidste jeg har manglet.
 • Det er fedt at bytte og komme af med ting!
 • Man sætter pris på gaver igen! Bliver generelt altid glad for gaver, men kan have svært ved at finde på ting at ønske mig. Til min fødselsdag var den en halskæde og et badeforhæng der var på listen, aldrig er jeg blevet gladere for et badeforhæng haha (Tak Charlotte). Til jul havde jeg et par tøjønsker som jeg fik, og jeg følte mig som et lille barn. Glædede mig endda til at komme på arbejde og vise det frem haha.
 • Mere tid! Tror ikke vi er klar over hvor meget tid vi bruger på webshops, ose i butikker, style-accounts på IG eller nyhedsbreve fra brands med udsalg. Særligt på mine rejser har det givet mig mere overskud, ikke først at skulle rende rundt og kigge i butikker.
 • Ro I mit hjem, ingen shopping giver færre boligprojekter. Ikke noget jeg har prioriteret højt, men har rykket rundt i stedet for, at ville ændre alt ved at finde nye møbler. 
 • Looking back, så var det lettere end jeg troede det ville være!
Alt der røg ud mellem jul og nytår

Konklusion:

Den fedeste følelse jeg sidder tilbage med, er selvfølgelig den sejr det er at have gennemført!!! En challenge jeg på ingen måde troede jeg kunne klare og som bare startede lidt som en leg. Det næste er at jeg virkelig er kommet til bunds i alt i mit hjem. Lavede endnu en minimalist challenge (kommer der mere om) men havde også et nytårs ritual hvor jeg tog ALT det tøj jeg ikke havde brugt i 2019 og bare smed i poser til Røde Kors og til et loppemarked jeg skal på i februar. Det jeg ikke havde brugt i det år jeg IKKE måtte shoppe, har bare ikke været noget jeg skulle beholde. 

Jeg har lavet en liste med ting jeg reelt mangler eller virkelig ønsker mig, har jo trods alt haft et år til at tænke over det haha. 

Det har givet mig en ro ikke at kunne ændre noget materialistisk. Det har bare været sådan, og så kan man ligeså godt stoppe med at bruge energi på at tænker over om den kjole ville gøre en gladere/lækrere/etc. Eller om det jeg egentlig mangler i min stue er en ny sofa? 

Måtte købe høretelefoner da de døde undervejs, men ellers har jeg kun sat mine fødder i butikker for at købe gaver til andre. Og det er ikke det jeg har savnet!

Nu kan jeg starte på en frisk og kun købe hvad jeg virkelig mangler. Skal også vurdere hvordan mine nye shoppevaner skal være, hvordan kan jeg købe mere bæredygtigt og bedre kvalitet der holder længere. 

Jeg kan virkelig anbefale det, og er også begyndt at overveje hvilke andre ting i mit liv der godt kunne bruge et års pause haha. Sig endelig til hvis der er andet i vil vide om mit år uden shopping:) #challengemetoden

Nedenfor er billede fra Nytårsnat hvor jeg officielt havde gennemført min challenge 


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårs Prep #naturligbeauty