CHALLENGE-METODEN

Omplantning For Dummies

Jeg må være ærlig og sige, at omplantning af mine planter, har stået på min to-do liste i over 6 måneder. Selv i en tid hvor jeg bruger 23 timer i døgnet (hvis ikke mere) i mit hjem, var det stadig en af tingene jeg konstant rykkede til næste weekend, næste weekend osv.

Men så ramte katastrofen, min ene “blogger-plante” væltede i sin alt for lille potte for 7. gang, og stuegulvet var fyldt med jord. Tænkte derfor at nu var det tid.

Var den her historie ligegyldig, muligvis, men det er bare for at fortælle at jeg IKKE er blevet en eller anden produktiv guru, fordi jeg kan arbejde hjemmefra i nattøj. Det var vitterligt en hurtig beslutning imellem støvsugning eller omplantning.

Det sagt, så var det mega tilfredsstillende at få overstået men mega træls i processen. Det skal lige siges at jeg har 25+ planter, der alle krævede en eller anden form for omplantning. Så ja det tog over 3 timer, og krævede selvfølgelig i sidste ende en kæmpe støvsugning anyways.

OMPLANTNING

Når din plante har brug for en større potte for at kunne vokse videre eller har brug for ny jord med mere “næring”, så er det tid til at plante dem om.

Jeg havde anskaffet mig nogle større potter, som jeg kunne rykke nogle planter over i som var “vokset ud” af den potte de havde, og så havde jeg nogle stiklinger #DIYplanter der havde slået rødder og nu skulle i en potte som skulle plantes i egen potte.

Vi var lidt ude i et større “potte-plante-puslespil”, som jo skulle gå op på den ene eller anden måde.

DET SKAL DU BRUGE:

– Pottejord
– Potter
– Handsker (ikke livsnødvendigt, men rart!)
– En lille skovl (jeg har en fra et børnesæt haha)
– En neglebørste (til bagefter, lykkedes ikke at holde jorden væk fra neglene på trods af handsker, dont ask me why)

WHAT TO DO?

Jeg gjorde det meget simpelt, tog planten op af potten, sørgede for at dens nye hjem/potte havde en blanding af jord fra sit gamle hjem og nyt plantejord. Og så plantede jeg den ellers ned på ny. Havde bestilt noget “Bæredygtigt Plantejord” på nemlig, så slap for at slæbe 18 liter jord op på 4. #nemt

Efter den var plantet om, fik den lidt vand og en ny plads i mit hjem:)

MERE INFO

Jeg ved overraskende lidt om planter, og gør bare mit bedste for ikke at slå dem ihjel. Køber altid nemme grønne planter, der ikke kræver det store arbejde, men er mega gode for indeklimaet i min lejlighed. Derudover jeg har jeg købt denne e-bog, som min ven Daniel Ishøj har skrevet. Der kan man få svar på de fleste spørgsmål, og når jeg ikke har gidet finde min iPad er jeg bare slidet direkte ind i hans DM haha, sorry D.

BONUS TIP:

Gav også lige mit træmøbel en tur med min “Furniture Polish” så den stod helt skarpt når planterne skulle tilbage på plads. Opskrift i Narturlig Cleaning (se før og efter billeder nedenfor) #bestainable

Hvad får i ellers tiden til at gå med derhjemme? Mit næste mål må være at se Tiger King så jeg kan være med i alle Zoom og FaceTime samtalerne!

HUSK

mine nye bog Challenge-Metoden er kommet på gaden, der er nemme challenges du snildt kan gennemføre under denne karantæne periode og komme ud på de anden side med nye gode vaner… #challengemetoden


1 kommentar

  • Madeleine

    Hold da op et stykke arbejde du har udført! Hvordan har du lavet stiklinger? Og har du et godt tip til hvor man kan finde flotte billige krukker?😄

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHALLENGE-METODEN