Omplantning For Dummies

100 Lunges & Armbøjninger Challenge #14

Selvom jeg har arbejdet som træner i 10 år og er uddannet i alt fra personlig træning til yoga, så er hjemmetræning bare ikke min ting. Er altid hellere smuttet i et gym (eller Senses) for at træne, selvom jeg kun havde 30 minutter. Har kunne motivere mig selv (sådan nogenlunde), men det er bare helt anderledes, når både seng og sofa er mindre en 10 skridt væk, uanset hvor jeg er i min lejlighed.

Så hvis vi er i samme båd, så tror jeg at jeg har knækket koden, og det er selvfølgelig en Challenge haha…

HVORFOR & HVORDAN?

SÆT FORVENTNINGER NED

Efter flere forsøg på at køre online klasser, som jeg er stoppet i halvvejs igennem, måtte jeg finde på noget andet. Måtte acceptere, at jeg ikke kan præstere det samme hjemme på stuegulvet, som jeg normalt kan i et fitness center eller i Senses. Men det er ok, nye vaner og rutiner i ens liv kræver tid og “hjerne-energi”. Selvom det ikke brænder helt så mange kalorier, så kan det godt gøre, at man føler sig lidt mere udbrændt end normalt, og hvad gør man så?

BAR’ GØR NOGET!

I stedet for at tro, at nu kan du køre 2 klasser igennem dagligt, for nu har du jo tiden. Så kan det være en ide at sætte sig nogle mindre mål, som er nemmere at gennemføre og bare gøre et eller andet!

DET ENE TAGER DET ANDET!

Hvis du bare sætter dig for at gøre lidt, vil du stille og roligt opleve, at du begynder at gøre mere. Testede en app med nogle 7 minutters workouts i en periode, og nogle dage lavede man bare én enkelt, men andre dage blev det til flere. Når du først bliver varm og kommer igang kan man mere end man tror. Men har man sat for stort et mål, så du ikke kan overskue det, så er det lig med 0. Derfor valgte jeg at give mig selv en simpel challenge til de næste 2 uger i karantæne.

SÅ HVILKEN CHALLENGE??

100 Lunges & 100 Armbøjninger HVER DAG!

WHY?

Sidder meget ned, og vil ikke komme ud af min karantæne med en flad røv. DERFOR lunges. Jeg har altid været elendig til armbøjninger, så nu har jeg chancen for at lære det, wuhuu. Desuden så kommer vi både i gang med under- og overkroppen, hvilket også er et plus. Armbøjninger (hvis gjort rigtigt) styrker dit core, og begge dele får pulsen lidt op.

HOW?

Mine lunges laver jeg 100 af i rap, jeg har ingen vægte og har trænet i lang tid, så det er en måde at få det til at syre til i benene. Er du nybegynder kan du dele dem op i 20 og holde pauser imellem.
Armbøjninger laver jeg på knæene (fordi jeg er weak AF) og på 10 min. Jeg laver 10stk hvert minut i 10 min. også kendt som en EMOM. Det tager mig ca. 20 sek. (roligt og kontrolleret tempo) og så har jeg 40 sek. pause til næste runde. 10 minutter senere har du lavet 100 armbøjninger, nemt, men ikke kønt til sidst.

HVAD ELLERS?

Efter det er jeg typisk varm, så kan jeg lave mave, ryg, skulder, core, lege med elastikker, lige hvad jeg vil. ELLER jeg kan bruge ekstra tid på udstrækning og yogaøvelser. Du kan også bare ligge dig ned på ryggen og “meditere” i nogle minutter. Uanset hvad, så har du lavet noget. Samvittigheden bliver bedre og gradvist vil du kunne lave mere. Nogle dage har jeg løbet og gjort det efterfølgende. Men hele ideen er ikke at slå et for stort brød op.

VILD DU VÆRE MED?

Ingen challenge uden nogen at udfordre. Har lavet en gruppe på Facebook hvor jeg er ved at samle 4 challenges. Dette er den ene, de andre 3 kommer de følgende dage. VI starter allesammen mandag med én (eller flere) af de challenges der kommer, så der er support hele vejen rundt:) Du kan også bare lave dem selv derhjemme. Tag mig gerne på IG eller brug #challengemetoden, så kan jeg følge med og heppe!! WE GOT THIS!

Har også skrevet dette blogpost med andre tips til træning i karantænetiden hvis du ikke er med på dette;) Køb min bog Challenge-Metoden her<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omplantning For Dummies