Lockdown Lørdag Part 2 - Bestainable Daily 16/1-2021

Smoothie Prep & Mindre Madspild- Bestainable Daily 17/1-2021

Let’s be honest, når man vil have en ny vane ind i ens liv, skal det være nemt. Grønne smoothies har været overalt på instagram længe, særligt de smukke smoothie bowls med pinterest værdige skåle og diverse toppings. Tro mig jeg har prøvet, det tager for evigt!

Den eneste grund til at jeg dagligt får mig en smoothie, er fordi jeg har gjort det SÅ nemt for mig selv, at jeg ikke engang kan riste et stykke brød hurtigere. PLUS med den rette blender, er opvasken heller ikke et issue, og det kommer fra en uden en opvaskemaskine

Jeg hader sunde vaner som jeg skal tvinge mig igennem og som jeg ikke nyder. Derfor har jeg i mange år eksperimenteret med smag og prep til mine smoothies, så de er nemme både at lave og få ned. Det er endda lykkedes mig at få min mamma med på vognene, og hvis hun kan, så kan alle. Der er opskrifter nederst i dette post.

GREEN SMOOTHIE PREP

Sørg for at have alt klar i fryseren
Smoothies er bedst kolde og alt på frost kan holde sig i 100 år. Derfor har jeg altid frugt og grøntsager liggende klar i fryseren, så der altid kan blendes en sund shake sammen. Jeg sørger for altid at have bananer, spinat og bær i fryseren. Køber gerne en masse bananer f.eks. og spiser dem jeg når mens de er lidt grønne i det (kan jeg bedst lide) og når de så bliver mere ripe og lidt brunlige i enderne, så skraller jeg dem og putter i fryseren.

Invester i gode beholdere
Gør det nemt for dig selv med beholdere derhjemme du altid kan smide grøntsager/frugt i og proppe i fryseren. Så undgår du at bruge unødvendige plastikposer #zerowaste

Det er ok at være kræsen
Nogle grøntsager smager mere igennem og nogle kombinationer er bare ikke for alle. Jeg synes spinat er genialt fordi det ikke smager af så meget, det betyder jeg kan putte mere af det i end f.eks. kål, men stadig have en mere fruity smag. Broccoli passer jeg også på med, men stammen smager ikke ligeså meget igennem, så den fryser jeg ned og putter i mine smoothies hvis jeg har det. Selvom nogle grøntsager “trender” i diverse sundhedsbølger, så behøver du ikke tvinge det i din smoothie hvis du ikke kan lide det. Jeg magter ikke for meget grønkål og selleri er bandlyst hjemme i mit køkken (ikke engang min juicer magtede dem).

Undgå madspild
Alt kan fryses ned, hvis jeg har købt for mange grøntsager eller frugt jeg ikke når at få spist, så gør jeg det klar (vasker og snitter) og fryser det ned. Det kan selvfølgelig også fryses ned til en wok-ret eller lignende. Men jeg er ikke nervøs for at købe for mange grøntsager, og køber tit større ind med vilje, så jeg kan fylde fryseren. Lige nu spiser jeg stadig æbler jeg fik fra min fars have da den danske æblesæson peakede:)

DAGENS PREP:

I dag preppede jeg broccoli, squash/courgette, æbler, hjertesalat og ingefær. Squash, broccoli og salat skulle også bruges til aftensmaden. Brugte broccoli “hovedet” til min aftensmad men skar stammen ud og frøs ned til smoothies. Salaten kom ikke i fryseren men er klar til at spise i køleskabet. Ingefæren tog længst til, jeg gemmer alle “skralderne” i fryseren og laver frisk ingefærte med dem:)

DAGENS OPSKRIFT

  • Hjertesalat (ca. 1/2 af de små salathoveder)
  • 1 lille banan
  • 1/3 Squash/courgette
  • 1/2 æble (lidt mere hvis du vil have den sødere)
  • 1 stort stykke ingefær
  • 1 citron (uden skrald)
  • 2 spsk. af min “smoothie blanding” (chiafrø, hørfrø, hampefrø og Greens Powder)
  • Vand (jeg ville gerne have den meget tynd så jeg nemmere kunne drikke den, så puttede en del vand i)

Det er en meget grøn smoothie, ikke en jeg ville servere som dessert men meget forfriskende og fik kvikket mig op på en sløv søndag eftermiddag:) Håber du har nydt weekenden #bestainable

Andre opskrifter finder du her:)


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lockdown Lørdag Part 2 - Bestainable Daily 16/1-2021