Polenta Pigerne - Bestainable Daily 20/1-2021

HVILKEN TO-GO KOP SKAL DU VÆLGE? – Bestainable Daily

Jeg forlader sjældent mit hjem uden mobil, nøgler og en kaffekop på mig, faktisk glemmer jeg nok mine nøgler oftere end en kop. Jeg elsker kaffe, særligt to-go, men jeg HADER engangs-kopper der ender i skralderen. Det er heldigvis også blevet mere og mere almindeligt at komme ind med sin egen kop, og nogle steder får du endda rabat ved at have din egen med<3 Nu mere end aldrig før er gåture med kaffe blevet en del af vores “new normal” hverdag, så hvorfor ikke vælge en bæredygtig kop??

I takt med at populariteten er steget er der også kommet virkelig mange forskellige kopper på gaden og nogle er altså bedre end andre. Jeg har endt med at give flere kopper videre fordi de ikke lige var hvad jeg havde brug for, og så der jo også økonomien i det. SÅ lad mig lige guide jer igennem mine favoritter:) Jeg har valgt mine yndlings indenfor 3 kategorier. 

DEN SIMPLE / DIY UDGAVEN

Til at starte med, hældte jeg simpelthen bare min kaffe i et syltetøjsglas og satte låg på. Det er mega nemt og derfor også den mulighed ALLE kan være med på. Det kan være et glas du køber i isenkræmmeren eller du kan bruge et gammelt glas fra oliven/Peanut Butter/tomat sovs/you name it.

Køber du et “syltetøjsglas” kan du også gå efter et særligt låg der passer til, så det bliver transformeret om til en reel kaffekop. Nu har jeg selv opgraderet lidt på kaffekop gamet, men det her er altså et helt fint alternativ.

De eneste minusser:

  • Svært to-go hvis man som mig er lidt klodset, der kræver det et låg.
  • Kan være meget varmt hvis du drikker skold varm sort kaffe, så skal den lige køle lidt ned:)
  • Det kan gå i stykker!

Som plus:
– Mega nemt!
– Glasset kan også bruges som drikkedunk eller vandglas i løbet af dagen.

DEN AUTENTISKE

Ecoffecuppen er nok den jeg har brugt mest de sidste par år. Der findes flere varianter derude, men ingen som slår ecoffeecup på brugervenlighed. Det gør virkelig noget at der er en lille tap man kan sætte ned i tutten, særligt når man skal hurtigt ud af døren og ned af trapper.

Det er den mest autentiske, fordi den minder allermest om en “rigtig” to-go cup. Man kan mærke kaffens varme i fingrene (ingen termo) og den har samme størrelse og look. Kommer i flere størrelser og farver og produceret i bæredygtig bambus og silicone. Jeg har elsket denne kop og bruger den stadig meget. Har prøvet flere lignende varianter men intet slår denne.

De eneste minusser:
– Den ikke kan smides i tasken, du skal gå med den som en to-go kop:)
– Holder ikke på varmen nu hvor det bliver koldt udenfor.
– Går i stykker hvis du taber den på et hårdt gulv:( #rip

Plusser:

  • Alt ovenstående (før minusserne)

DEN PRAKTISKE / DEN STILRENE

Et af mine eneste ønsker til min fødselsdag i 2019 var en to-go kaffekop der kunne holde tæt og på varmen, en kom man kan smide i tasken når man har travlt!! Jeg var på en Zero Shopping Challenge hele 2019, og jeg havde 3 ønsker til min fødselsdag (en halskæde, et badeforhæng og en termokop), jeg fik de 2 første men ingen termo-kop, så det var på min 2020-shoppingliste indtil Eva Solo kontaktede mig og tilbød mig et lille Model Gig / Ambassadørskab, som jeg ikke kunne sige nej til. Denne termokop er ikke bare herre smuk (havde været jaloux på min venindes ret længe) men holder også tæt med et simpelt klik/flip låg, som selv klodsede piger som mig kan styrer. Jeg har også prøvet andre termokopper med skruelåg og andre fikse løsninger, men intet har virket for mig og jeg har givet dem væk. Derfor var jeg ærlig talt lykkelig for denne!

Plusserne:

  • Kaffen holdes varm! Selv hvis jeg laver den et stykke tid inden jeg løber ud af døren.
  • Låget holder tæt (bortset fra det der kan ligge i drikke-tutten, hvis du ikke fik alt med)
  • Den har erstattet min drukkedunk så ofte tager jeg også bare den med i gym fordi den er så nem at drikke af.
  • Går IKKE i stykker! Den er gennemtestet af min yderst clumsy person aka. mig!
  • Den er mega flot, minimalistisk og udløser mange komplimenter.

Minusserne: 

  • Man kan ikke varme hånden på kaffen, til gengæld varmer den indefra når kaffen forbliver varm haha.

Håber dette kan hjælpe jer til at vælge den helt rigtige kop for jer. Prisklasserne går fra billig til dyrere, men da de jo kan bruges igen, og igen, og igen, og igen, så synes jeg alle options er det værd. 

Jeg bruger stadig alle 3 på forskellige tidspunkter men mest 2. eller 3. mulighed. 

Hvis du har andre tips til gode kopper, så kom endelig med dem i kommentarene, eller join facebook gruppen Bestainable Community og del det der:) #bestainable

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polenta Pigerne - Bestainable Daily 20/1-2021