Lockdown Lørdag Part 3 - Bestainable Daily 23/1-2021

Naturlig Cleaning Starter Kit – Bestainable Daily 24/1-2021

Søndag og rengøring, jeg hader det. Hader er måske et stærkt ord, men udskyder det altid og elsker “cleaning as you go” princippet hvor man lige tager lidt hist og her. At skulle bruge flere timer i sen weekend er ikke det jeg lever for haha. MEN det er så fuuucking rart når det er done, lidt ligesom træning og spise en salalt måske. I dag gjorde jeg alligevel lidt mere end jeg plejer og har ting jeg har haft på min to-do liste i mange måneder, bland andet at vaske mine gardiner. Det blev gjort sammen med en god playliste, kaffe, dansepauser og alt det der.

Jeg laver mine egne rengøringsprodukter, alle opskrifterne er i min bog  Naturlig Cleaning og dem har jeg ikke ændret siden. Synes det er sjovere at lave produkterne end rent faktisk at bruge dem, men nu hvor jeg ligger i min seng med rent sengetøj og et rent hjem, så er jeg faktisk ok tilfreds med at jeg brugte nogle timer af min søndag på det. Ville derfor dele nogle tips og tricks til at komme i gang med at lave sin egne produkter. Så har du både god samvittighed over at have gjort rent SAMT overfor miljøet:) For mig handler det selvfølgelig om at undgå unødvendige kemikalier, minimere plastik forbruget og gøre det lækkert og brugervenligt samtidig #bestainable.

Alt efter hvor du vil starte, så skal du tænke i beholdere til det produkt du vil lave OG hvad du rent faktisk vil rengøre med. Derfor ville jeg gøre det nemt med dette post, links og billeder af mit “starter kit”.
Jeg har ledt længe og i flere lande efter de mest brugbare, bæredygtige og “blæreværdige” (nyt ord tror jeg) beholdere på markedet.
Du behøver ikke det hele for at starte, det er heller ikke super bæredygtigt bare at smide alt hvad du har i forvejen ud, men se det som inspiration til at komme godt fra start.


BEHOLDERE:

Alt efter hvad du vil lave så skal du bruge en beholder i glas som kan genanvendes. Jeg har været rigtig glad for spray flasker som jeg har fundet hos Cleaning Essentials og Hanne Robinson. Derudover så er alle glasebeholdere med tætte låg virkelig et hit. Jeg har efterhånden skaffet mig en god samling af diverse størrelser mason jars og andre glas beholdere som jeg også bruger til at opbevare mad og beautyprodukter i. Flere ting er købt i min yndlings butik i NYC, Package Free shop. Du kan enten bestille derfra eller finde inspiration til lignende produkter i DK. De har en del af de samme brands i Gå Grøn på Nørrebro. Hay er også begyndt at producere en fed Kitchen linje der kan opgradere et hvert hjem;)

ANDET UDSTYR

Her tænker jeg særligt på klude, viskestykker, skrubbebørster, skrubbesvampe, mopper og baljer:) Det lyder af meget, men igen, så udskifter du bare dem du har nu i plastik når tiden kommer til en opgradering. Personligt er jeg blevet fuldstændig forelsket i The Organic Company, ingen andre viskestykker har kunne slå min oldes gamle og forvaskede i sugeevne, men de her tog sgu røven på mig. De laver også en masse andre bæredygtige accesories som stofposer til indkøb af diverse madvare, og jeg har dem altid med mig og på min ønskeliste. Alle mine børster derhjemme lige nu er fra De Blindes Arbejde, og jeg er særligt vild med deres opvaskebørster med bløde hår. Skrubbesvampe har jeg fra MAISTIC og de har også et vildt udvalg af andre rengøring accesories til virkelig gode priser og uden brug af mikroplast.

Håber at dette var en hjælp, alle spørgsmål er velkomne og vil blive besvaret efter bedste evne;)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lockdown Lørdag Part 3 - Bestainable Daily 23/1-2021