Naturlig Cleaning Starter Kit - Bestainable Daily 24/1-2021

Zero Waste Tandpleje – Bestainable Daily 25/1-2021

Tandhygiejne er VIGTIGT! Ikke kun for dig selv, men også andre omkring dig, som (under normale omstændigheder) kommer tæt nok på dig til, at kunne lugte ens ånde. Jeg ved, at maskerne vi har på for tiden hjælper os igennem, og jeg er også skyldig i at have rent i netto inden jeg fik børstet mine tænder. MEN sådan helt overordnet set, så går jeg ret højt op i tandhygiejne. Det er i hvert fald oftere jeg render i netto uden deo end uden at have børstet tænder, lad os sige det sådan.

For at spare miljøet en masse unødvendig plastik, ser min Tandhygiejne Rutine sådan her ud:

TANDBØRSTEN

Jeg går udenom plastik og køber bambus-tandbørster. De er helt geniale og holder godt. Jeg går typisk efter de lidt blødere af dem, men der er SÅ mange varianter derude i dag, så der er en for alle:) Min yndlings er Bio Børsten, den på billedet har jeg fået i gave og kan ikke huske hvor den er fra. Men bio børsten er lavet af bambus og hårene er bambus kulfiber (fatter jeg ikke hvad er), MEN den er bionedbrydelig og udviklet af tandlægestuderende i samarbejde med tandlæger #win.

(I skrivende stund virker deres hjemmeside ikke og deres IG har ikke været opdateret siden 17. Juli 2019, så jeg begynder at blive lidt nervøs!)

TANDTRÅD

Det var særligt ét tidspunkt der fik mig til at tage min tandtråd virkelig seriøst, og det var ikke de 1000 gange min tandlæge havde sagt det. Min veninde sagde at jeg skulle prøve at lugte til min tandtråd når jeg havde kørt det igennem. Det er seriøst det klammeste hvis der er gået et par dage, og bare overvej hvis 1/10 af den stank kommer ud af ens mund!!

Mine tænder sidder meget tæt, så uanset hvor hightech en tandbørste jeg fik mig, ville tandtråd stadig være nødvendigt. Så nu gør jeg det minimum 1 gang dagligt, og kalder det mit lille “pretty woman moment”.

Jeg har en lille cute glasbeholder, som kan genopfyldes med tandtråd meget nemt. Den på billedet er min “rejse edition”, den er lidt mindre og har fået den i gave fra en veninde, så kan ikke huske hvor den er fra. Men den jeg bruger normalt er fra Dental Lace købt i Package Free Shop, og jeg køber refills hver gang jeg er i NYC (ja et er længe siden, men har et lager). De er efterhånden standard i alle Zero Waste butikker i DK som f.eks. her. Tråden er lavet af bionedbrydelige silke eller kulfibre (igen så har jeg ingen ide om hvordan, men det er fucking smart) og indeholder INGEN plastik. Der er flere varianter også med æteriske olier, aktivt kul på osv.

TUNGESKRABER

Har flere veninder som har helt styr på Ayurveda som er en alternativ behandlingsform der er blevet praktiseret indenfor hinduismen i flere tusinde år. Der er mundhygiejne også vigtigt og tror også det er derfra Oil Pulling kommer fra. Det har jeg ikke kunne komme i gang med, MEN tungeskraberen er fast i både aften og morgenrutinen. Fjerner belægninger på tungen og det føles virkelig rart bagefter. Stor fan og det er nemt og hurtigt. De fås vitterligt ALLE STEDER, min er selvfølgelig i stål og ikke plastik.

TIP: Mangler du en eller har glemt den en aften på en rejse (her mener jeg en corona venlig overnatning på et lokalt hotel), så skulle man kunne bruge en ske?

TANDPASTA

Nu bliver det nok lidt kontroversielt, men jeg bruger ikke traditionel tandpasta, men laver min egen. Startede egentlig som et forsøg for 4-5 år siden, og opskriften er kommet med i min bog Naturlig Beauty. På den måde kan jeg genbruge min beholder og opskriften er en simpel blanding af kokosolie, natron og æteriske olier.
Min tandlæge har ikke sagt noget, hun synes stadig mine tænder er flotte og at jeg skal spise mere slik hvis hun skal tjene penge på mig. MEN der er kommet så mange nye Zero Waste alternativer, så er det ikke for dig, så er der tabletter og masser af nye emballage former som gør en sund og frisk mund sundere for miljøet:)

Det var alt, jeg vil hoppe ned på yogamåtten, har siddet foran en skærm hele dagen. Kunne kun finde 1 billede hvor jeg smiler med tænderne og det er sådan ca. 1000 år gammelt, så fair hvis i tænker mine tænder måske er faldet ud #bestainable.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturlig Cleaning Starter Kit - Bestainable Daily 24/1-2021